Juventus Akademija fudbala u BiH u avgustu organizuje kamp za djecu u Sarajevu

Juventus Akademija fudbala u BiH i ove godine organizuje kamp koji će se održati na kampusu Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) od 21. do 26. avgusta ove godine.


Na kampu će djeca od 5 do 16 godina sudjelovati u programu obuke. Planirana su dva treninga dnevno, a sve pod budnim okom Juventusovih trenera, koji u Sarajevo stižu direktno iz Torina, te lokalnih licenciranih trenera.

Za sve sudionike kampa planiran je i zabavni program, a djeca će imati mogućnost snimanja fotografija s Juventusovim trenerima, a sve će svakodnevno pratiti i oficijelna stranica Juventusa.

Sudionici Kampa na kraju će dobiti certifikate, te službenu opremu Juventusa, uključujući torbu koju će moći koristiti za buduće sportske aktivnosti.

Uz to, svi dječaci koji se prijave za kamp, imat će priliku besplatno trenirati u septembru u Juventus Academy Sarajevo, a treninzi će se održavati u IUS kampusu.

Ovo je treća godina u kojoj je Međunarodni univerzitet u Sarajevu službeno domaćin Juventus kampa i Academije.

“Dođite i osjetite šta znači biti dio velike porodice Juventusa, jer mi prvo stvaramo ljude, pa tek onda fudbalere”, poručuju organizatori.

Za sve učesnike kampa pripremljeno je i nekoliko iznenađenja, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na službenoj stranici Juventus Academy Bosnia and Herzegovina.

(Klix.ba)