Jesenske igre za djecu od plodova prirode!

Bez obzira na hladnije, kišne dane djeca trebaju svježeg zraka pa ne izbjegavajte obući čizme, debele jakne i kabanice i krenuti u istraživanje. Jesen je prepuna zanimljivosti pa vrijeme na otvorenom iskoristite za prikupljanje njenih plodova, od lišća i kestena do kasnih cvjetova, češera, šiški, trava i slično.


Skitterphoto / Pixabay

Prikupite svega po malo, a mi vam donosimo nekoliko ideja kako prikupljene plodove možete iskoristiti za jesenske igre, odnosno kreativne zadatke koji će okupirati vašu djecu, prenosi kidsinfo.ba.

1.Prikupljeno lišće možete rezati makazama i od njega izrađivati razne slike

Za razliku od običnog crtanja djeca će učiti finu motoriku, rad s makazama, ljepilom i slično.

2.Prikupite travki, cvjetova, lišća, kestena

Sve što nije veliko, a može poslužiti za ukusan kolač koji će vaša djeca napraviti svojim igračkama. Kada dođete u kuću posušite prikupljene plodove i zamijesite tijesto. Dajte djeci da u njega dodaju travke, a potom ga valjaju i od njega prave pizzu, kolače,…

3.Prikupljeni češeri djeci mogu poslužiti za igru kao mafini ili druge poslastice u njhovoj dječijoj prodavnici ili štandu

Češere možete također bojati s temperama ili vodenim bojicama, a uz dodatak vrućeg ljepila, slamčica ili drugog materijala za igru možete izrađivati i likove.

4.Prikupljajte lišće

Osim što, ukoliko imate dvorište, možete učiniti korisnu stvar, djeci će to biti jedno novo uzbuđenje pa ih pustite da se trude. Nabavite im plastične grablje, a ukoliko ih ne nađete, možete u poljoprivrednoj apoteci kupiti obične plastične pa ih samo nasadite na mali štap. Ako imate mogućnost djeci nabavite i plastična kolica da lišće i prikupljaju i odvoze, za to može poslužiti i obična kartonska kutija (koju također možete preurediti u kolica za lišće).

5.Prikupite različite listove i cvjetove, a po dolasku u kuću ih posušite i pripremite za oslikavanje

U posudu ulijte tempere ili akrilnu boju u koju će djeca umakati cvjetove i oslikavati ih na bijele papire. Na ovaj način vaše dijete može napraviti pravo remek djelo koje će moći krasiti i zid.

6.Vrijeme na otvorenom možete iskoristiti za igru prikupljanja kamenja te slaganja raznih oblika od kamenja kao u i njihovog farbanja

Ove igre idealne su za boravak vani za vrijeme kišnih dana jer kamenje možete bojiti i ispod tende, u kućici u parku i slično.

(Školski.ba)