IT polaznici iz Travnika sutra se povezuju s vršnjacima iz četiri svjetska grada

Travnik će sutra postati jedan od svjetskih gradova koji su imali priliku organizovati Kids Hack Day u sklopu kojeg će 25 mališana besplatno učestvovati u danu programiranja.


Young asia student kid remotely learn online at home in unplugged coding
Ilustracija: Envato

Kids Hack Day predstavlja seriju besplatnih IT dešavanja za djecu i porodicu, a prvi ovakav događaj ikada organizovan je u Štokholmu. Svake godine, svjetski gradovi imaju priliku organizovati ovaj događaj za mališane kako bi radili na uvezivanju škola, djece kroz komunikaciju i rad.

Osim u Travniku, Kids Hack Day sutra će biti organizovan samo još u četiri grada na svijetu i to u: Philadelphiji, Mumbaiju, Londonu i Štokholmu.

Koncept eventa je takav da će polaznici IT događaja sve vrijeme biti u komunikaciji s drugim gradovima kako bi napravili pozitivnu priču koja će imati odjek na tri kontinenta.

– Naša je želja, i u tome ćemo istrajati, da Travnik i Bosnu i Hercegovinu predstavimo u najboljem svjetlu, a termin događaja je 10.04.2022.godine i trajat će cijeli dan gdje će 25 mališana besplatno učestvovati na danu programiranja. Nadamo se da ćete pronaći vrijeme kako bi zajedno napravili vijest koja će motivirati i ostale gradove u Bosni i Hercegovini. Želja nam je da ih motiviramo da i oni sami organizuju u zainteresiraju djecu u cilju učenja programiranja, poručili su iz Škole programiranje i robotike “Mali programer” Travnik.