Incident u Hrvatskoj: Učenici profesorici u vodu ulili dezinficijens

Učenici su profesorici u piće ulili dezinficijens koji je ona potom i popila.


U Školi primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar u srijedu se dogodio incident. Naime, učenici su profesorici u piće ulili dezinficijens koji je ona potom i popila.

 – Incident se dogodio u srijedu u popodnevnoj smjeni. Neko je od učenika profesorici u bocu vode ulio sredstvo za dezinfekciju. Profesorica se napila i osjetila da njeno piće nije zapravo voda. Odmah smo pozvali hitnu pomoć te je profesorici pružena liječnička pomoć, nakon čega je otpuštena na kućnu njegu, kazala je Marjana Bakmaz, direktorica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar dodajući kako školski radnici obavljaju razgovore s učenicima i njihovim roditeljima kako bi utvrdili sve okolnosti događaja.

Nakon što se utvrde sve okolnosti događaja sazvat će se sjednica nastavničkog vijeća na kojoj će se odlučiti o sankciji za učenika ili učenike koji su to napravili. Najvjerovatnije će se raditi o najstrožijoj sankciji, a to je isključenje, naglašava direktorica Bakmaz dodajući kako su incidenti, a pogotovo ovakvi, u toj školi rijetkost.

 – Ovakvi slučajevi nisu česti i inače u školi nemamo velikih incidenata. Svi smo potreseni ovim činom te svi profesori, ali i učenici najstrožije osuđuju ovakav čin, ističe direktorica Bakmaz dodajući kako je riječ o učenicima trećeg razreda srednje škole.

Također je naglasila kako učenici nemaju problematičan odnos s tom profesoricom te se nada da se ovakav slučaj više nikada neće ponoviti.

U cijeli slučaj se uplela i zadarska policija.

 – Imamo saznanja o navedenom događaju, a policija provodi izvide kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice događaja, kazali su iz zadarske policije, prenosi Raport.ba.