I ovo je BiH: Učenici pratili nastavu umotani u deke

Roditelji su povodom ove situacije održali protest.


Foto: Oslobodjenje

Više od dvije stotine đaka tuzlanske OŠ Miladije u četvrtak i petak nije pohađalo nastavu. Razlog za to su, kako su poručili roditelji, neuslovne učionice, koje se cijelu proteklu sedmicu nisu zagrijavale.

Djeca su u učionicama sjedila u jaknama i rukavicama, omotana dekama, jer je peć za centralno grijanje pokvarena. Roditelji su u petak ispred škole održali i kratak protest.

– Cijevi od grijanja su dovedene na tri koraka od škole, ali nema novca za dovođenje do kotla. Ovaj problem nije od jučer, godinama to traje i mi godinama ukazujemo na njega. Ovo sada je kulminacija. Ne želimo da djeca imaju online nastavu, želimo da se osigura novac, kaže Selma Ćosić, članica Vijeća roditelja škole.

Direktor Jasmin Mehmedović nam kaže kako je škola uradila projekat za priključenje na sistem gradskog centralnog grijanja.

– Podržavam roditelje, ali procedure su komplikovane. Vjerujem da će Vlada i Ministarstvo učiniti sve što mogu da se toplifikacija škole završi do početka naredne školske godine, ističe Mehmedović, piše Oslobodjenje.ba.

Projekat bi koštao oko 100.000 KM.