Hota-Muminović: Grabimo velikim koracima ka razvijenom dijelu svijeta

"Grabimo velikim koracima, kako bismo uhvatili korak sa razvijenim dijelom svijeta."


Foto: Vlada KS

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović je povodom početka nove školske godine, uputila čestitku svim akterima ovog obrazovnog procesa u Kantonu Sarajevo.

Iskoristila je priliku da navede sve ono što je Ministarstvo uradilo u proteklom periodu.

 – U proteklom periodu intenzivno smo radili, kako bismo ovu školsku godinu dočekali spremno. Ministarstvo za odgoj i obrazovanje i Institutu za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS osnažuje prosvjetne radnike i priprema kurikularnu reformu u učionicama. Poboljšavamo standard porodicama, osigurali smo besplatne udžbenike za sve učenike od petog do devetog razreda.

Također smo osigurali sufinansiranje za rekordnih 5.000 djece u Kantonu Sarajevo u privatnim predškolskim ustanovama. Unapređujemo školski ambijent i radimo intenzivno na modernizaciji škola u učionicama, sportskim salama, u kabinetima fizike, hemije, biologije, nabavljamo informatičku opremu i grabimo velikim koracima, kako bismo uhvatili korak sa razvijenim dijelom svijeta. Sve to radimo zbog naše djece, našeg najvažnijeg resursa, kojeg ništa ne može zamijeniti.

Svim učenicima i učenicama, svim radnicima i radnicama u obrazovanju, svim roditeljima, starateljima, hraniteljima želimo sretnu novu školsku godinu, želimo dobro zdravlje, sreću i svaki uspjeh. Budite dobro, poručila je ministrica Hota-Muminović, saopćila je Služba za protokol i press KS.