Gradonačelnica se na Facebooku pohvalila da je svečano otvorila WC u školi

"Valjda treba da bude normalno da svaka škola djeci obezbijedi toalet...," jedan je od komentara na ovu apsurdnu vijest.


Foto: Facebook
Foto: Facebook

Dok se u svijetu hvale odlaskom na Mjesec ili makar puštanjem u saobraćaj voza koji ide brzinom svjetlosti, kod nas na Balkanu, izgleda, ne može bez cirkusa.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović otišla je korak dalje – svečano je prije nekoliko dana otvorila nekoliko toaleta u osnovnim školama na teritoriji ove općine!

 – Iz budžeta grada za dva toaleta (muški i ženski), u prizemlju škole, izdvojeno je 2.700.000 dinara (nešto više od 20.000 eura). Gradonačelnica je adaptaciju toaleta izjednačila sa ulaganjem u obrazovanje. To je vrh obrazovnog sistema. Najavila je nastavak ulaganja u obrazovanje u Sremskoj Mitrovici, objavljeno je na Facebook stranici Sremska Mitrovica – info.

GRADONAČELNICA SVEČANO OTVORILA TOALET U LAĆARAČKOJ ŠKOLI

Gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović,…

Objavljuje Sremska Mitrovica – InfoPetak, 28. siječnja 2022.

Brojni komentari

Ubrzo su uslijedili mnogobrojni komentari.

“Kakva smo jadna zemlja kada je to vijest.. Otvaranje toaleta u Lacarackoj školi… Valjda treba da bude normalno da svaka škola djeci obezbijedi toalet… To su osnovne i elementarne stvari… Užas… Znači, užas”, samo je jedan od komentara.