Gimnazija „Maarif Koledž“ poziva učenike 9. razreda na testiranje za stipendije

Fondacija za razvoj obrazovanja Sarajevo i ove godine dodjeljuje stipendije učenicima IX razreda koji žele upisati Gimnaziju „Maarif koledž”.

 Gimnazija „Maarif Koledž“ poziva učenike 9. razreda na testiranje za stipendije

Svi učenici imaju jednake šanse da, na osnovu svog znanja i sposobnosti, osvoje vrijedne stipendije. Test obuhvata gradivo iz matematike, bosanskog jezika i engleskog jezika, te pitanja iz općeg znanja. U zavisnosti od postignutih rezultata, učenici imaju mogućnost da osvoje stipendije u iznosu od 25% do 100% od ukupne cijene školarine. Osvojena stipendija se odnosi na cjelokupno četverogodišnje školovanje.

Prijava za testiranje je obavezna i može se izvršiti na maarif.edu.ba/bs/form/stipendija do 13. aprila 2018. godine do 12:00 sati.

Gimnazija „Maarif Koledž“ je osnovana od strane Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo. Pored gimnazije, u sklopu Fondacije djeluju još i predškolska ustanova „Kid IUS“, Prva privatna osnovna škola „Isa-beg Ishaković“, te Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS). Na taj način obuhvaćen je cjelokupan odgojno obrazovni proces na svim nivoima, od vrtića do doktorata. Škola je smještena pored zgrade Prve privatne osnovne škole „Isa-beg Ishaković“ u kampusu Vraca. Učionice su opremljene pametnim tablama koje omogućavaju da se, uz uz tradicionalne didaktičke metode i frontalni pristup, primjenjuju i interaktivne nastavne metode.

Škola nudi dva izborna područja, i to izborno područje za informacione i komunikacione tehnologije (IKT) i izborno područje za vizuelne komunikacije i dizajn (VKD). Pored nastavnog plana i programa Kantona Sarajevo, škola također nudi mogućnost pohađanja nastave po Cambridge nastavnom programu.

(Školski.ba)

Možda te i ovo zanima?

Leave a Reply