FK Željezničar podijelio sezonske poklon ulaznice za djecu

Poklon ulaznice obezbijeđene su za djecu/štićenike ustanova i udruženja.


Foto: FKZ.ba

FK Željezničar je uručio 130 sezonskih karata za predstojeću sezonu predstavnicima 11 domova i udruženja koja brinu o djeci, uključujući djecu sa posebnim potrebama i djecu iz marginaliziranih grupa. Osim karata koje je obezbijedio klub, više od 110 karata za djecu su donirale društveno odgovorne kompanije i pojedinci tokom proteklih mjesec i pol dana.

Sezonske ulaznice su dodijeljene Domu Bjelave, SOS Dječije selo, Centar Vladimir Nazor, Organizaciji Respekt te udruženjima Budi mi drug, Summero, Srce za djecu oboljelu od raka, Dajte nam šansu, Zdravo odrastanje, Život sa Down sindromom i EHO za pomoć djeci sa teškoćama sluha i govora.

Sezonske ulaznice za 2022/23 glase na ime organizacije i namjera je da se koriste naizmjenično kako bi svako dijete bilo u prilici da prisustvuje na nekoliko utakmica tokom godine. Ove ulaznice, bez ograničenja, mogu koristiti djeca, članovi i štićenici kao i vaspitači i roditelji u pratnji i one vrijede za porodičnu, „Kids & Family“ zonu, na sjevernoj tribini stadiona Grbavica.

– Mi želimo da porodična zona ponudi odvojen i ugodan ambijent za djecu, roditelje i staratelje i FK Željezničar će i u narednoj sezoni intenzivirati uređenje i promociju ove tribine te nastaviti praksu podjele besplatnih karata za djecu iz osnovnih škola, sportskih klubova i udruženja, istakao je Jusuf Tanović, član Upravnog odbora FK Željezničar i voditelj ovog projekta.

Na konferenciji je istaknuto da FK Željezničar, u skladu sa strateškim opredjeljenjem razvoja Kluba, ulaže kontinuirane napore u pravcu suzbijanja negativnih pojava na stadionima u BiH, afirmisanja pozitivnih vrijednosti sporta i sportskih nadmetanja te promoviranja zdravog okruženja, inkluzije i stadionskog ugođaja za sve generacije.

– Našu djecu iz SOS Dječijeg sela FK Željezničar i njegovi prijatelji časte dobrotom, srećom i motivaciom za sport, te šansom da uživaju u lijepim sportskim aktivnostima i nadam se uspjesima FK Željezničar. Zahvaljujem se u ime 85 djece SOS Dječijeg sela Sarajevo, istakla je Neda Zgodić Božić iz SOS Dječijeg sela Sarajevo.

FK Željezničar se na podršci i doniranim kartama ovim putem javno zahvaljuje kompanijama Symphony Group, Walter Code, PROMO D. Vakuf, General Logistic, Galerija Paleta, Cvjećara Kaktus, Mujanić doo, Udruženju Čurčića Vakuf kao i nekolicini pojedinačnih donatora.

Krajem sljedećeg mjeseca Klub će omogućiti da i druge društveno odgovorne kompanije eventualno obezbijede i dodatni kontigent pojedinačnih i sezonskih poklon ulaznica koje će se podijeliti drugim javnim Ustanovama i udruženjima sličnog fokusa ili sportskim udruženjima koja rade sa najmlađim kategorijama iz Sarajeva i okolnih gradova.