Festival inovacija: Otvorene prijave za dva natjecanja – fond nagrada je 19.000 KM!


Foto: Ilustracija
  • Natjecanje: Next Innovation Hackathon
  • Vrijeme: 4.-5.11.2019.
  • Mjesto: SPARK, Mostar

Tjedan počinje hackathonom imena Next Innovation, gdje se u samo 24 sata stvaraju odlični proizvodi. Natjecatelji će pokazati svoje IT i biznis vještine pri razvijanju inovativnih rješenja na temu Mostar – pametni grad. Ta tema podrazumijeva inovativna rješenja na područjima kulture, turizma i općenito poboljšanja života u Mostaru. Uz podršku grada Mostara na ovaj način možete riješiti probleme u kazalištima, na koncertima, u turizmu, prometu i slično. Ukupno šest timova će raditi na razvoju proizvoda i usluga (npr. mobilne, web i desktop aplikacije), a nagrade su uistinu primamljive: 5,000 KM, 3,000 KM i 1,500 KM. Tijekom 24 sata svaki tim treba osmisliti svoj proizvod, a odmah nakon toga demonstrirati svoj rad. Tražimo programere i gamere, ali isto tako i ljude s poslovnim štihom, marketingaše, projekt menadžere koji bi mogli doprinijeti poslovnoj strani rješenja i osvojili ove fantastične nagrade. Prijaviti se možete putem prijavne forme u timu od minimalno troje i maksimalno šest osoba, najkasnije do 30.10.2019.

  • Natjecanje: Startup natjecanje Next Startup x BETAPITCH
  • Vrijeme: 7. i 8.11.2019.
  • Mjesto: SPARK i hotel Mostar

Ovo natjecanje je must-attend za sve startupe jer se radi o globalnom startup natjecanju pokrenutom od strane betahaus-a iz Berlina. Održava se u više od 12 gradova diljem Europe, dok pobjednici iz svakog grada odlaze u Berlin kako bi se upoznali s potencijalnim partnerima na Investors Day-u, ali i na natjecanje sa ostalim startupima. Osim nagrade putovanja u Berlin, najbolji startup u Mostaru će osvojiti 5,000 KM, što će dobro doći pri pokretanju startupa. Drugi najbolji startup će dobiti 3,000 KM, a treći odlazi sa 1,500 KM. Ne propustite priliku predstaviti svoj inovativni i uzbudljiv proizvod investitorima, predstavnicima medija i drugim sudionicima. Pronađite investitore, promovirajte svoj brand, izgradite poslovne odnose, proširite mrežu i inspirirajte se drugima. Tražimo 8-12 startupa koji se mogu prijaviti najkasnije do 30.10.2019. Troškove smještaja za odabrane startupe snosi SPARK, dok se za troškove prijevoza možete prijaviti na Western Balkans Mobility Fund.

U sklopu Festivala inovacija ćemo također organizirati dvodnevnu radionicu na temu inovacija u kulturi za djelatnike grada Mostara, te konferenciju Next Thing za sve zainteresirane za visokokvalitetna predavanja, uzbudljive panele, startup radionice i jedinstvene mogućnosti umrežavanja. Saznajte više na ovom linku. Festival inovacija ne bi bio moguć bez Grada Mostara, NSofta i Sportradara.

Prijavite se za hackathon ili startupe natjecanje preko forme.

(Školski.ba)