Došao iz dijaspore u BiH i divljao na igralištu svoje bivše škole

Osnovne škole u ovom kantonu u BiH na udaru provalnika i vandala.


Foto: Screenshot Facebook

Na udaru lopova i vandala posljednjih dana bile su osnovne škole širom Unsko-sanskog kantona. Oprema za digitalizaciju, nabavljena posredstvom Ministarstva obrazovanja, otuđena je iz sanske škole „Hasan Kikić“.

Radi se o osam laptopa i nekoliko stotina maraka otuđenih iz školske blagajne. Istraga u ovom slučaju je toku.

U isto vrijeme u Bihaću je djelimično uništeno tek postavljeno multufunkcionalno igralište u dvorištu Osnovne škole „Harmani 2“.

Proteklog vikenda, sad već poznata osoba automobilom je ušla u dvorište škole te na novom igralištu driftala i tom prilikom djelomično oštetila podlogu.

Divljanje je snimljeno videonadzorom, čega vjerovatno počinilac ovog nedjela nije bio svjestan.

 – Nakon pregleda videonadzora ustanovili smo da je ta osoba bivši učenik naše škole. Što nas posebno žalosti, s njim su bila još dva naša bivša učenika koja su to snimala mobitelom i podržavala te radnje, kazao je Amir Fajić, direktor OŠ Harmani 2 u Bihaću za Federalnu TV.

Adnan Beganović, portparol Uprave policije USK-a naveo je da je počinitelj poznat policiji i da je trenutno nedostupan pošto je napustio teritoriju Bosne i Hercegovine:

 – Čeka se da dođe na područje Bosne i Hercegovine kako bi se ispitao u svojstvu osumnjičene osobe za najvjerovatnije krivično djelo oštećenje tuđe stvari, kazao je Beganović.

Kako je za RTV USK izjavio Amir Fajić, direktor OŠ „Harmani 2“, razočaravajuće je što je utvrđeno da se radi o bivšim učenicima ove škole. Podsjeća da je sportski teren postavljen prije nepunih mjesec dana sredstvima Ministarstva obrazovanja i UNHCR-a.

Koštao je oko 180.000 maraka, a na korištenje učenicima i sportskim klubovima bit će predan početkom proljeća nakon što bude postavljena zaštitna ograda, golovi, mreže i mobilni koševi.

 

 

Kako je za RTV USK izjavio Amir Fajić, direktor OŠ „Harmani 2“ , razočaravajuće je što je utvrđeno da se radi o bivšim učenicima ove škole. Podsjeća da je sportski teren postavljen prije nepunih mjesec dana sredstvima Ministarstva obrazovanja i UNHCR-a. Koštao je oko 180.000 maraka, a na korištenje učenicima i sportskim klubovima bit će predan početkom proljeća nakon što bude postavljena zaštitna ograda, golovi, mreže i mobilni koševi.

VIDEO: RTV USK

Objavljuje Biscani.net u Srijeda, 2. veljače 2022.