“Djevojke objašnjavaju fiziku”: Veliki uspjeh na takmičenju ostvarile učenike iz USK

U sklopu projekta organizirano je takmičenje za trideset najboljih video sadržaja koji objašnjavaju procese, pojave, lekcije ili eksperimente iz oblasti fizike.


Foto: Krajina.ba

“DJEVOJKE OBJAŠNJAVAJU FIZIKU“ je projekat koji ima za cilj edukaciju i promociju djevojaka kao uzora u svojim školama i zajednicama kada je oblast fizike, a generalno i STEM oblasti, u pitanju.

Imajući taj cilj u vidu, u sklopu projekta je organizirano takmičenje za trideset najboljih video sadržaja koji objašnjavaju procese, pojave, lekcije ili eksperimente iz oblasti fizike, ali na jednostavan način, pod geslom : “Objasni kako bi voljela da se tebi objasni”, prenosi Krajina.ba.

Od preko 140 pristiglih video priloga, odabrano je 30 najboljih i medju njima su i video prilozi učenica iz Bosanskog Petrovca, Bihaća i Bosanske Krupe. Autorice najboljih video materijala su:

  • Valentina Kerkez, Suana Tiganj i Sarah Bajramović iz Bosanskog Petrovca;
  • Amna Zulić, Aida Zulić, Jasmina Vojić, Lamija Hamzić i Adelisa Hrnjica iz Bihaća, teAdna Dekanović, Azra Nuhić, Belma Topčagić, Lejla Balkić, Melisa Kočić i Ilma Eljazović iz Bosanske Krupe.

Njihovi, a i drugi nagradjeni video materijali su dostupni na najpoznatijoj platformi za učenje STEM.BA na sljedećem linku.