Dječiji biseri: “Kad sam u školi kao da sam u zatvoru!”

Pismeni zadatak malog Daje će vas nasmijati do suza.


Twitteraše širom regiona nasmijao je i zabavio pismeni zadatak malog Daje na temu “Moj život, moja priča” u kojem je mališa najiskrenije napisao šta misli o školi onako uopšteno.

Odmah je bilo jasno damu škola baš i nije na prvom mjestu – što po onome što je sam napisao, što po velikom broju gramatičkih i pravopisnih grešaka.

On je opisao da je na samom početku mislio da je škola zabavna i da joj se radovao ali kako je prelazio iz razreda u razred “shvatio je da je škola najgora stvar koja mu se mogla desiti u životu”, te dodao da “kad je u školu kao da je u zatvoru”.

Iako je za pismeni dobio trojku, na društvenim mrežama je pobrao velike simpatije.

– Rodio sam se sedmi po redu u mojoj porodici. Dobio sam ime Dajo po mom đedu. Zbog tog imena tati sam postao miljenik od male. Volio sam sport pa su me upisali na košarku. Morao je doći i raj dan, počela je škola. Kad sam krenuo u školu bio sam jako srećan i mislio sam da je škola zabavna. Ali od razreda do razreda i shvatio sam da je škola najgora stvar koja mi se mogla desiti u životu. I od tada svaki dan kažem da se u školi osjećam kao u zatvoru, stajalo je unutar sastava, prenosi Ekskluziva.ba.