Dječak radi i prodaje kolače kako bi skupio novac za operaciju opečenog lica

"Neću dopustiti da bilo šta ili bilo ko stane na put mom snu, nastavit ću se truditi da ostvarim svoj cilj."


Joaquin Nahuel oduvijek je sanjao da postane slastičar, a izradom i prodajom kolača i torti počeo se baviti i prije nego što je planirao. Naime, ovaj 10-godišnji Argentinac proživio je užasnu tragediju. Igrajući se s bratom Fabriciom, zapalio se.

– Bio je mamin rođendan. Uzeli smo alkohol i bacili ga na roštilj, ispričao je za medije.

I njegov brat je zadobio opekline, ali puno lakše nego Joaquin kojemu je opečeno 25 posto tijela. Najviše su mu nastradali ruke i lice.

Za rekonstrukciju lica potrebna su mu četiri ekspandera kože. Cijena svakog je 500 dolara. Joaquin je odlučio pomoći obitelji da skupi novac za njegovu operaciju. Djed ga je naučio raditi kolače i torte pa je Joaquin svoju prvu slasticu ispekao u srpnju ove godine. Danas radi i krafne, kolače i muffine te ih prodaje. Fotografije svojih ukusnih kreacija objavljuje na Instagramu, gdje ga prati preko 509 tisuća ljudi.

Joaquin je u međuvremenu postao i žrtva zlostavljanja na internetu. Na neko vrijeme se povukao s društvenih mreža, ali onda je odlučio nastaviti slijediti svoj san.

– Odlučio sam nastaviti. Neću dopustiti da bilo šta ili bilo ko stane na put mom snu, nastavit ću se truditi da ostvarim svoj cilj, kaže dječak te daje savjet onima koji prolaze kroz isto što i on.

– Borite se za ono što želite, ne dopustite da vas bilo što ili bilo tko spriječi u ostvarenju vaših snova i da vas invaliditet ne čini ni manjima ni višima od svih drugih ljudi.