Dječak odgovorio na pitanje zašto nije napisao zadaću preko vikenda i nasmijao sve

Dječak je pojasnio da je pisanje zadaće tokom vikenda besmisleno, a evo i zašto.


Pismo 14-godišnjeg dječaka s objašnjenjem zašto nije napisao zadaću postalo je hit na internetu. Edward Cortez iz Kalifornije, nakon što je odbio napisati zadaću tokom vikenda, morao je napisati zašto to nije učinio. Upravo to objašnjenje postalo je hit na internetu, a s njim su se složili i neki učitelji.

Njegovo pismo na Twitteru objavila je sestrična dječakova oca koja je objasnila kako je i zašto dječak napisao to što je mnoge navelo na razmišljanje. Ali i na smijeh, prenosi Večernji.hr.

 – Moj bratić i njegova žena dobili su e-mail od učitelja njihova sina u kojem je pisalo da dječak nije napisao zadaću tokom vikenda. Stoga su ga roditelji natjerali da napiše pismo učitelju zašto to nije učinio. No ovo zasigurno nisu očekivali, napisala je.

 – Nisam napisao zadaću tokom vikenda jer je to vrijeme koje bi trebalo biti provedeno bez stresa. Tokom vikenda provodimo vrijeme s prijateljima, gledamo TV i igramo igre. Pisanje zadaće me čini nesretnim i ljutim, a ja želim biti sretan. I moja mama je nedavno otkrila da ima sijede… Na radnim mjestima ne postoje zadaće koje se ispunjavaju tokom vikenda, osim ako nisi šef ili učitelj. Ne bismo trebali imati zadaće preko vikenda jer to ne rade ni zaposlene osobe u stvarnom životu. Pisanje zadaće tokom vikenda je besmisleno, pojasnio je.