Dječak Benjamin koji je skupljao novac za žrtve zemljotresa dobio stipendiju: “Volio bih da studiram medicinu”

Benjamin je sa majkom gledao potresne scene iz Turske i Sirije nakon zemljotresa i došao na ideju da prodajom čaja skupi novac.


Foto: Fena

Dječak Benjamin Mehanović, koji je svojim nesebičnim zalaganjem i prodajom čaja na ulici prikupio značajna sredstva i uplatio ih za pomoć žrtvama razornog zemljotresa u Turskoj i Siriji, danas je dobio stipendiju koju mu je dodijelila Fondacija za razvoj obrazovanja u Sarajevu.

Nakon prigodne svečanosti u kampusu Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS), Benjamin je rekao da se raduje stipendiji, te da je uvijek tu da pomogne.

– Volio bih da budem student medicine jer volim da pomažem ljudima, rekao je Banjamin.

Nakon što je sa majkom gledao televiziju i potresne scene iz Turske i Sirije nakon zemljotresa, 12-godišnji Benjamin je došao na ideju da napravi svoj štand u sarajevskom naselju Dobrinja gdje je prodavao čaj i sakupljao novac kako bi pomogao žrtvama zemljotresa, javlja Fena.

Benjaminov otac Edin Mehanović je rekao da je prijatno iznenađen stipendijom, te da je cijela porodica ponosna zbog Banjeminovog gesta i da su ga svi podržali u njegovom nastojanju da pomogne žrtvama zemljotresa.

– To je za njega veliko. Benjamin ima 12 godina, ali brzo će proći vrijeme kada će on pohađati fakultet. Ponosni smo na njega, istakao je Edin Mehanović.