Djeca su ukras svijeta: Djevojčica Fatma donirala svu svoju ušteđevinu za djecu u Turskoj i Siriji

"Draga djeco, voli vas Fatma iz Bosne," poručila je ova simpatična djevojčica velikog srca.


Foto: Youtube

Nakon potresa koji su u ponedjeljak ujutro pogodili područja Turske i Sirije, zabilježene su velike žrtve i još veći broj onih koji se vode nestalima i za kojima se još uvijek traga, dok su hiljade ljudi ostali bez domova.

Veliki broj mališana ostalo je bez svojih najmilijih, ali i stvari, igračaka te snova koji su uništeni za samo nekoliko.

Da Bosna i Hercegovina ima djecu velikog srca čiji roditelji itekako znaju šta je neimaština, ali i humanitarna pomoć, dokaz je i petogodišnja Fatma iz Sarajeva koja je svojim činom rasplakala mnoge, piše Crna-Hronika.

 – Fatma je željela da ode na ljetovanje u Tursku, kupili su joj kasicu te je počela skupljati pare. Slušajući priče o katastrofi koja je zadesila djecu u Turskoj i Siriji odlučila je svoju ušteđevinu i svoje bajramluke podijeliti sa djecom kojoj je to više potrebno. Kontaktirali smo humanitarnu organizaciju Pomozi.ba i obavijestili o njenoj donaciji. Ova petogodišnja djevojčica skupila je 390,40KM i njeni novčići će ipak završiti u Turskoj, ali sa mnogo boljom namjenom, izjavili su roditelji malene djevojčice.

Često potcjenjujemo koliko senzibiliteta mogu imati naši mališani. Njihova čista i neiskvarena srca vide mnogo dalje no što čovjek može pomisliti.

Pogledajte u videu šta je poručila mala Fatma.