Direktor škole u Jajcu koju pohađa pretučena učenica: Sve smo prijavili policiji

Oglasio se direktor direktor Osnovne škole “Berta Kučera” u Jajcu povodom vršnjačkog nasilja među učenicima koji pohađaju tu školu.


Fikret Čančar, direktor Osnovne škole “Berta Kučera” u Jajcu kazao je za portal “Avaz” da postoje dva šokantna snimka zlostavljanja djevojčice od strane njene vršnjakinje iz druge škole “13. rujan”.

– Kad smo stvar počeli raspetljavati, utvrdili smo da je jedan snimak nastao 1. maja i to se dogodilo u prigradskom naselju Carevo polje. Nakon toga se isto desilo 5. maja i to drugi put kad se desilo, mi smo saznali i odmah smo reagirali. Bilo je prisutne djece. Pozvali smo roditelje pretučene djevojčice, obavili smo s njima razgovor i u kontaktu smo s Centrom za socijalni rad. Tražili smo i njihovu asistenciju i sve uredno prijavili policiji, kaže Čančar.

Dodaje još da su pedagozi iz obje škole obavili zajednički razgovor s roditeljima.

– Imali smo saznanja da negdje tamo kruži snimak, da tu ima nešto i mi smo reagovali po tim saznanjima, provjerili i utvrdili da jeste. Do javnog objavljivanja snimka mi smo već reagirali u skladu s protokolom o sprječavanju vršnjačkog nasilja čiji smo potpisnici, dodao je direktor Čančar na kraju.