Detalji tragedije u Kninu: Dječak umro u autu, tata ga zaboravio ostaviti u vrtiću

Kada je shvatio da dječak nije u vrtiću, otac je otrčao prema autu, otključao ga i pronašao sina bez svijesti...


Foto: Index.hr
Foto: Index.hr

U zaključanom autu u Kninu umro je petogodišnji dječak. Beživotno tijelo nesretnog dječaka pronađeno je na parkiralištu u Jovićevoj ulici.

Riječ je o petogodišnjaku iz Knina. Smrt djeteta u zaključanom autu šokantna je sama po sebi, no još su šokantniji detalji tragedije.

Stravični detalji tragedije

Kako doznaje Index.hr, otac, majka i dječak ujutro su od kuće krenuli automobilom.

Otac, inače vojnik, majku je odvezao na posao, a potom je, prije nego što ode na posao, trebao odvesti sina u vrtić.

Dječak, međutim, nije stigao u vrtić. Kako se sumnja, otac je otišao na posao i ne shvativši da dječaka koji je spavao na zadnjem sjedištu automobila nije odvezao u vrtić i da je još u automobilu.

Parkirao je auto na parkiralištu i otišao u vojarnu. Dječak je ostao na stražnjem sjedištu automobila, zaključan. Temperatura je u Kninu danas išla preko 28 stepeni Celzijevih u hladu.

U ovom trenutku nije poznato je li se dječak probudio i je li pokušavao pozvati pomoć, no zna se da se nedaleko od mjesta na kojem je automobil bio parkiran odvijaju radovi, gradi se zid. Sve to stvara popriličnu buku pa je moguće i da dječaka niko nije čuo. BMW ima i zatamnjena stražnja stakla pa dječaka, mada se se tek nekoliko metara od mjesta na kojem je bio automobil nalaze kontejneri za smeće, očito niko nije ni vidio.

Majka došla po sina u vrtić, tamo ga nije bilo

Oko 15 sati majka je došla po dječaka u vrtić, ali tamo ga nije bilo. Teta je rekla da u vrtić nije ni stigao. Majka je nazvala supruga, no on je bio uvjeren da je dječaka ostavio u vrtiću pa su se čak i pregledavale snimke nadzornih kamera.

Otac tek popodne dječaka izvukao iz auta, više nije bilo spasa

Kada je shvatio da dječak nije u vrtiću, otac je otrčao prema autu, otključao ga i pronašao sina bez svijesti. Pokušao ga je reanimirati, no dječaku više nije bilo spasa.

Otac se, rekli su nam Kninjani, naposljetku kod automobila srušio u nesvijest.

Nad ocem policija provodi kriminalističko istraživanje

Oko 16 sati stigle su i hitne službe. Konstatovana je dječakova smrt, a policija je započela očevid koji bi trebao rasvijetliti sve detalje nezapamćene tragedije. Nad ocem dječaka policija sada provodi kriminalističko istraživanje.