Deset igračaka koje će rasplamsati dječiju maštu

Mislite da je dječiju maštu lako potaknuti? Da, ako imate prave igračke.


Koliko često čujete neželjenu rečenicu “Mama, dosadno mi je!!!”. Pitate se, kako je to moguće uz desetke različitih igračaka koje ste nagomilali u sobi. Istina je da nisu sve igračke jednake i ne pružaju jednaku mogućnost igre i zabave kao druge.

Zato, birajte pametno. I to one koje će rasplamsati dječju maštu svaki put iznova, pišu djecjaposla.com.

Povećalo/lupa

Dajte djetetu povećalo i izvedite ga negdje, na primjer, na livadu ili u šumu. Pokažite mu kako izbliza proučavati male bube, vrijedne mrave, koru drveta, travu i svijet oko sebe. Uz povećalo djeca za čas postanu mali detektivi, istraživači ili znanstvenici.

Kolica

Kolica ili tačke, bilo što u što dijete može samo sjesti ili natovariti svoje igračke je obavezna igračka. Za po kući ili za van, u društvu ili kad je samo. Ova igračka pruža puno mogućnosti za dovoženje, odvoženje i slične dječje radosti.

Balončići za puhanje

Jesu li oni ti koji pušu balončiće ili ih neko drugi puše, a oni ih love, nevjerovatno je kako su klinci zaljubljeni u ovo malo sapunice. I kada im date puhaljku druge veličine, ili on uza ekstra velike balone, kao da ste im otvorili posve novi svijet!

Kartonska kutija

Nevjerojatno koliko jedna obična kartonska kutija može donijeti radosti. Može postati tvrđava, garaža, kućica na drvetu, pano za crtnje. Na njoj se mogu izrezati vrata, prozori…prilično dobro kad se usporedi cijena s nekim drugim igračkama.

Igračke za pijesak

Pijesak je sam po sebi vrelo inspiracije, a uz pomoć pravih igračaka, igra može trajati satima. Gradnja, zalijevanje, oblikovanje, pisanje, crtanje…pijesak trpi sve i izvrstan je za smirivanje i opuštanje kroz igru.

Zmaj

Ima nešto čarobno u vjetrovitu danu, kada možeš brzo potrčati i vinuti zmaja u zrak. Kao da si i sam među oblacima. Puštanje zmaja djeci nikad ne dosadi.

Lopta

Kada je dijete samo ili kada se igra s prijateljima, lopta je igračka uz koju nikad nije dosadno. Noviteti dolaze i prolaze, ali ništa do sada nije skinulo njezino veličanstvo s trona. Izvrsna za sve poznate sportove i nove igre u nastajanju.

Kreda

Krede pružaju jako puno mogućnosti. Dijete se može umjetnički izraziti, crtati što god želi, ali može poslužiti i za crtanje školice, polja za graničara i slično. Uz kredu može započeti i igra škole, učenje brojki i slova.

Hula hop

Hula hop je izvrstan za izbacivanje energije, poboljšavanja spretnosti i koordinacije tijela, može služiti za igru natjecanja, kao meta i još svašta drugo…

Dalekozor

Što sve mogu vidjeti? Dalekozor vašem djetetu donosi svijet pred nos: mogućnosti istraživanja, maštanja i učenja su nepregledne, a mijenjaju se svakom promjenom okoline.