Danas za bolje Sutra: Reciklažom i kreativnošću do vrijednih nagrada u službi zaštite okoliša

„ReciKreiramo Danas za bolje Sutra“, naziv je ovogodišnje sezone društveno odgovornog projekta "U zdravoj školi zdrava djeca", kojeg uspješno već sedam godina organizuje Vienna osiguranja VIG. Cilj projekta je potaknuti učenike osnovnih škola iz cijele BiH da iskažu svoju kreativnost i od reciklažnog otpada dizajniraju kreacije te tako na zabavan i praktičan način uče o reciklaži i zaštiti okoliša.


„Čovjek je jedino živo biće koje proizvodi otpad. U svijetu godišnje nastane čak dvije milijarde tona otpada, a procjena je da će se ta količina u sljedećih 30 godina povećati 70 posto. Upravo zbog ove alarmantne statistike, odlučili smo sedmu sezonu projekta “U zdravoj školi zdrava djeca” posvetiti reciklaži kao odličnom načinu za smanjivanje količine otpada i zaštite životne sredine.

Radujemo se nastavku naše uspješne dugogodišnje saradnje sa školama i vjerujemo da će naši školarci i ove godine, kao i uvijek do sada, biti vrijedni i kreativni. Djeca su naša inspiracija i sigurna sam da ćemo zajednički dati doprinos u zaštiti nam jedinog životnog prostora kojeg imamo – naše okoline i planete Zemlje“, govori Sabina Mujanović, direktorica Vienna osiguranja VIG.

Pristigle kreacije školskih timova ući će u konkurenciju za vrijedne nagrade, a završnica projekta bit će krunisana velikom modnom revijom u Sarajevu na kojoj će stručni žiri, predvođen modnim dizajnerom Adnan Hajrulahović Haadom i modelom Džejlom Glavović Očuz, proglasiti pobjednike.

Najkreativniji školski timovi bit će novčano nagrađeni. Prvoplasiranoj ekipi pripast će 2.000 KM, drugo mjesto osvaja 1.000 KM, a treće 500 KM.

Više informacija o sedmoj sezoni projekta dostupno je na putem linka kao i na društvenim mrežama Vienna osiguranja VIG.

Podsjećanja radi, „U zdravoj školi zdrava djeca“ je tradicionalni projekat Vienna osiguranja VIG čiji je cilj da na zabavan, edukativan, ali i praktičan način promovira zdrav i aktivan životni stil najmlađih generacija. U prethodnih šest sezona projekat je udružio više od 22.000 školaraca, roditelja, učitelja i nastavnika u različitim humanim misijama, i donio mnogo pozitivnih iskustava i pohvalnih reakcija.

Vienna osiguranje VIG je među vodećim osiguravateljima života i najnagrađivanije osiguravajuće društvo u BiH u posljednjih nekoliko godina. Članica je Vienna Insurance Group – VIG koja sa 50 kompanija u 30 zemalja i oko 25.000 zaposlenika predstavlja vodeću osiguravajuću grupaciju u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi.