Čuveni crtić “Kralj lavova” dobija svoj igrani remake

Nakon uspjeha igranog filma “Knjiga o džungli”, kompanija Disney najavila je remake crtića “Kralj lavova” po istom receptu, prenosi magazin NME.


Kao i u novoj “Knjizi o džungli”, igrana verzija “Kralja lavova” predstavljaće inovativne “žive slike” i kompjuterske animacije. Da isprobani recept ne treba mijenjati, dokazuje i to što je Disney angažovao čak i istog reditelja Jona Favreaua.

“'Kralj lavova’ nadovezuje se na uspješnu Disneyjevu reinterpretaciju klasika za savremenu publiku sa filmovima poput ‘Grdana – zla vila’, ‘Pepeljuga’ i ‘Knjiga o džungli”. Igrana verzije ‘Ljepotice i zvijeri’, u kojoj Emma Watson igra Belle, već je jedan od najviše iščekivanih fimova u 2017. Poput ‘Ljepotice i zvijeri’, i u ‘Kralju lavova’ naći će se pjesme iz animiranog originala”, navodi Disney u saopšenju.

Pjesme za crtani film “Kralj lavova” komponovali su Elton John i Tim Rice, a numere “Circle Of Life” i “Can You Feel The Love Tonight” koja je dobila Oskara, i dan-danas se rado pjevuše.

“Kralj lavova” je već imao svoju brodvejsku adaptaciju, a taj mjuzikl koji se sa velikim uspjehom izvodi u New Yorku i Londonu, osvojio je nekoliko Tony nagrada.

Disney još nije saopštio kada će početi snimanje novog “Kralja lavova”, kada će se film naći u kinima, niti ko će davati glasove glavnim junacima u novoj verziji.

(N1)