Cijelo odjeljenje u BiH razred završilo sa odličnim uspjehom

I pored pandemije petice su se redale, za šta su osim učenika zaslužni i njihovi profesori koji su im tri godine prenosili znanje.


FOTO: Avaz
FOTO: Avaz

U Mješovitoj srednjoj školi (MSŠ) u Gračanici, svih 22 učenika III-7 razreda smjera medicinska sestra/tehničar i farmaceutski tehničar, treći razred, završilo je sa odličnim uspjehom, što je nezabilježeno u ovom kraju.

U ovoj školi radim od 2002. godine i do sada nije zabilježen slučaj, da svi učenici jednog odjeljenja iz bilo kojeg zanimanja, razred završe sa odličnim uspjehom. U svakom slučaju bolje je imati takve primjere, nego suprotne. Čestitam tim učenicima, kazala je pedagogica škole Samida Husičić.

Na svoje đake ponosan je i razredni starješina Sead Gazibegović, pa je organizovao skromno druženje, a učenica Anida Muharemović kaže da iza petica stoji rad i trud. Učenici su svoju praksu obavljali u dvije javne zdravstvene ustanove ”Dom zdravlja” i Opća bolnica u Gračanici, piše Avaz.ba.

Medicinska sestra/tehničari: Nejra Avdagić, Mirela Avdić, Arnel Čajić, Lejla Grapkić, Ajla Hatemić, Azra Iljazović, Nedmira Joldić, Anida Muharemović, Almin Mujić, Dženita Omerović, Anida Selimović i Zerina Selimović.

Odlikaši farmaceutski tehničari: Harisa Ahmić, Berina Džebo, Dženita Karić, Nejra Mejremić, Amela Mujaković, Ajla Mutapčić, Alem Omerdić, Irma Omerović, Fatima Salić i Almedina Dobrnjić.