Bosanska škola “Mostovi” otvorila novi centar u Beču

Djeca na časovima sa učiteljicom komuniciraju isključivo na bosanskom jeziku.


Foto: Bosanska škola "Mostovi"

Bosanska škola “Mostovi” dobila je novi centar, i to na centralnoj lokaciji bečkog četvrtog becirka. Riječ je o prostoru sa 150 metara kvadratnih, za koji su naveli da će u njemu ponuditi, kako su naveli, najbolje uslove za kreativno učenje bosanskog jezika, o bh. kulturi i tradiciji.

U Bosanskoj školi “Mostovi” su istakli da će ovaj centar biti i mjesto druženja roditelja, i to u tradicionalnoj bosanskoj sobi.

Bosanska škola Mostovi u Beču jednom sedmično nudi nastavu za uzrast djece od 4-11 godina. Glavni fokus je na učenju kroz igru kako bi djeca zavoljela svoj maternji jezik i s osmijehom dolazila na čas. Pored jezika djeca također uče o geografiji, tradiciji i običajima koji su sastavni dio bh. identiteta, piše Klix.

Djeci najmlađeg uzrasta pored kreativnog učenja bosanskog jezika Bosanska škola je i dobra priprema za redovnu školu jer razni zadaci i grafomotoričke vježbe im pomažu da se naviknu na nastavu i boravak u učionici sa učiteljicom. Djeca na časovima sa učiteljicom komuniciraju isključivo na bosanskom jeziku.

Zahvalili su se sponzorima, prijateljima i roditeljima što su im omogućili otvaranje novog centra za koji su konstatovali da je značajan korak za bh. zajednicu u Austriji.