BBI banka prihod od ulaznica za SHF donirala SOS Dječijim selima u BiH

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo je sav prihod od prodatih ulaznica za međunarodni sajam Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019, koji je krajem septembra održan u glavnom gradu Bosne i i Hercegovine, donirala SOS Dječijim selima BiH. Ček je nacionalnoj direktorici Mireli Gruenther-Đečević uručila Emina Šišić, članica Uprave BBI banke koja je uz Islamsku razvojnu banku (IsDB) i Islamsku zajednicu u BiH bila organizator SHF-a.


– BBI banka u temeljima svoje korporativne kulture ima ugrađenu brigu za najosjetljivije kategorije, stoga smo i ove, kao i prošle godine, odlučili da sav prihod od prodatih ulaznica za Sarajevo halal-sajam doniramo SOS Dječijim selima BiH i na taj način podržimo njihov rad, izjavila je Emina Šišić.

SOS Children's Villages International su internacionalna organizacija koja već 70 godina djeluje u 136 zemalja širom svijeta, na svih 5 kontinenata pružajući podršku prvenstveno djeci bez roditeljskog staranja kroz porodični model brige, ali i svoj ostaloj djeci kroz Programe jačanja porodica, edukativne programe, zdravstvene centre, škole i druge aktivnosti u zajednicama.

 – Dugoročna partnerstva nam daju podršku u osiguravanju kontinuiteta u kvaliteti brige za djecu, mlade i porodice. Utoliko nas uvijek ohrabri spoznaja da i naši korporativni partneri prepoznaju potrebe djece i mladih, kao i njihova spremnost da zajedno pravimo istinske promjene. U ime organizacije SOS Dječija sela BiH želim zahvaliti BBI banci što nekoliko godina podržava naš rad. Hvala i svim posjetiocima Sarajevo Halal Fair-a što su kupovinom ulaznica dali svoj doprinos za sigurno i bezbrižno djetinjstvo 223 djece i mladih koji širom BiH odrastaju u okrilju SOS porodica, istakla je Mirela Gruenther-Đečević.