Banjaluka: Besplatni udžbenici za učenike od petog do devetog razreda

Škole će organizovati raspodjelu udžbenika učenicima i o tome obavijestiti roditelje odnosno svoje đake.


Foto: Gradska uprava Banjaluka

Besplatni udžbenici za banjalučke osnovce od petog do devetog razreda, čiju nabavku drugu godinu zaredom finansira grad Banjaluka, danas će biti isporučeni u osnovnim školama “Aleksa Šantić”,”Borisav Stanković”, “Ivo Andrić”, “Jovan Dučić”, “Milutin Bojić” i “Vojislav Ilić”.

Kako navode iz Gradske uprave, prema planu koji je usaglašen sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva i Aktivom direktora banjalučkih osnovnih škola – udžbenici će sutra biti dopremljeni u tri osnovne škole.

“U četvrtak, 25. avgusta kontigent udžbenika stići će u OŠ ‘Branko Ćopić’, OŠ ‘Vuk S. Karadžić’ i OŠ ‘Dositej Obradović’, kazali su iz Gradske uprave, pišu Nezavisne.

Dodaju da je za 26. avgust planirano da kompleti udžbenika budu distribuirani sljedećim školama: OŠ “Đura Jakšić”, OŠ “Miloš Crnjanski” i OŠ “Petar P. Njegoš”.

“Prema rasporedu, 29. avgusta udžbenici će stići u još šest škola, i to: OŠ ‘Milan Rakić’, OŠ ‘Miroslav Antić’, OŠ ‘Mladen Stojanović’, OŠ ‘Petar Kočić’, OŠ ‘Sveti Ćirilo i Metodije’ i OŠ ‘Stanko Rakita’. U proteklom periodu udžbenici su dopremljeni u OŠ ‘Branko Radičević’, OŠ ‘Sveti Sava’, OŠ ‘Georgi S. Rakovski’, OŠ ‘Jovan Cvijić’, OŠ ‘Jovan Jovanović Zmaj’, OŠ ‘Desanka Maksimović’, OŠ ‘Branislav Nušić’, te OŠ ‘Ivan Goran Kovačić'”, dodali su iz Gradske uprave.

Dalje navode da će škole dalje organizovati raspodjelu udžbenika učenicima i o tome obavijestiti roditelje odnosno svoje đake.

Naime, grad Banjaluka je već drugu godinu zaredom obezbijedio besplatne udžbenike za osnovce.