Asocijacija srednjoškolaca u BiH i Školski.ba potpisali ugovor o generalnom medijskom partnerstvu

Danas je u prostorijama informativno-edukativnog portala Školski.ba potpisan ugovor o generalnom medijskom partnerstvu između Asocijacije srednjoškolaca u BiH i portala Školski.ba.


Sporazum između Asocijacije srednjoškolaca u BiH i portala Školski.ba, potpisali su predsjednik ASuBiH Amar Kundalić i direktor portala Školski.ba Amer Musić.

– Kao predsjednik krovne organizacije u BiH koja se bavi pitanjima srednjoškolaca, zadovoljstvo mi je da smo ostvarili saradnju sa portalom Školski.ba. S obzirom da nam je ista ciljna grupa, zajedno ćemo se baviti pitanjima i problemima, ali i podržavati projekte i aktivnosti srednjoškolaca u BiH. Pozivam sve srednjoškolce u BiH da se uključe aktivno u rad Asocijacije srednjoškolaca u BiH i portala Školski.ba, kako bismo zajedno doprinijeli poboljšanju trenutne situacije u kojoj se nalaze učenici, rekao je Amar Kundalić, predsjednik Asocijacije srednjoškolaca u BiH.

Školski.ba je informativno-edukativni portal, pokrenut 1. septembra ove godine, a namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini, učiteljima, nastavnicima i roditeljima. Zajedno sa portalom STUDOMAT.ba, najvećom internet zajednicom studenata u regionu, Školski.ba čini mrežu portala za osnovce, srednjoškolce i studente.

– Drago nam je da smo uspostavili saradnju sa krovnom organizacijom srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini. Vjerujemo da će saradnja biti uspješna i da će ASuBiH i portal Školski.ba svojim aktivnostima doprinijeti obrazovanju i položaju srednjoškolaca u našoj zemlji. Nastojat ćemo da Asocijaciju srednjoškolaca u BiH kroz pravovremeno izvještavanje o projektima i aktivnostima približimo bh. srednjoškolcima, te da ih upoznamo s mogućnostima koje ova izuzetno aktivna organizacija nudi, kazao je Amer Musić, direktor portala Školski.ba.

ugovor-skolski-asubih2

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.

Do sada je Asocijacija odradila veliki broj projekata kojim je uspjela obuhvatiti preko 5000 srednjoškolaca iz svih područja Bosne i Hercegovine. ASuBiH se bavila edukacijom srednjoškolaca, označavanjem važnih datuma za srednjoškolce, međusobnom upoznavanju i druženju srednjoškolaca, saradnjom sa organizacijama i srednjoškolcima iz Evrope itd.  ASuBiH je punopravni član OBESSU-a (Organising Bureau of European School Student Unions) od 2009. godine.

Više informacija o ovoj organizaciji možete pronaći na www.asubih.ba.

(Školski.ba)