Aleksandar uljepšao blagdane djeci Gline i okolice: Uz njih povjeruješ u Djeda Mraza

Reakcije su očekivano fantastične, pogotovo od male djece...


 – Nakon devet dana po krovovima, danas sam umjesto kacige na glavu stavio kapu Djeda Mraza, napisao je na pravoslavni Badnjak Aleksandar Brborović koji je djeci u Banovini uljepšao blagdane podijelivši im poklone noseći kapu Djeda Mraza.

 – Ionako si odjeven u crveno, brada ti je sijeda, evo ti paketići, mnoga djeca u ovom kraju danas očekuju Djeda Mraza. Eto, došlo je i do toga da mogu biti Djed Mraz, mladost je prošlost, našalio se uz fotografije s djecom koja su tog dana barem na trenutak zaboravila nedaće koje su snašle njihove obitelji nakon potresa.

https://www.facebook.com/aleksandar.brborovic/posts/3874917432539666

Aleksandar je na području pogođenom potresom volontirao na popravku krovova.

 – Na pravoslavni Badnjak smo obišli još dvije kuće, no zbog nedostatka crjepova ili opasnosti od urušavanja dimnjaka, Mirko Sužnjević, još jedan od volontera, mi je javio da se javim svećeniku Goranu iz Gline koji je od jedne kompanije dobio već pripremljene božićne poklone, objasnio je za Index Aleksandar kako je počela akcija.

 – Mirkov komentar je bio – imaš sijedu bradu, u crvenom si, već radiš radionice s djecom, imaš i kombi i ekipu, već si ponio kapu Djeda Mraza da mom sinu Nikoli i susjednoj djeci podariš poklone, najbolji si kandidat za ovo. Imao sam i pomoćnike, učenike prvih razreda srednje škole Elenu Priljevu, Luciju Županić i Ivana Marčinka, naglašava Brborović koji je sa svojim “pomoćnicima” podijelio poklone za oko 80 djece.

 – Na terenu sam bio s teretnim kombijem, koji je ustupio Davor Knezić iz Zagreba, pa sam mogao utovariti veliku količinu kutija. Svećenik me uputio prvo u Majske Poljane, a dalje po vlastitom nahođenju, kaže.

Obišli su djecu u mjestima Majske Poljane, Mali Gradac, Momčilović kosa, Martinovići, Drenovac Banski, Brestik, Kozaperovica, Donji Klasnić, Glina i Donje Selište.

 – Podijelili smo po dva paketića svakom djetetu, sve paketiće smo podijelili tako da smo ih ostavili kod roditelja ili rodbine. Velika većina te djece živi u vrlo oskudnim uvjetima. Dosta ih nije ni bilo kod kuće, već kod neke rodbine koja ima sigurnije uvjete, kaže za Index Aleksandar koji i inače radi s djecom vodeći radionice planiranja i aktivnog odmora.

 – Reakcije su očekivano fantastične, pogotovo od male djece koja još vjeruju u Djeda Mraza, pored njih i sam povjeruješ da stvarno postoji, zaključio je.