Ljeto je pred nama i donosi nam obilje zdravih plodova: paradajz, krastavci, tikvice, paprike, lubenice, dinju, smokve, grožđe itd.
Domaći uzgoj ili kupovina kod lokalnih poljoprivrednika pruža nam privilegiju dostupnosti eko hrane. U kontekstu dječje prehrane, važno je usvojiti zdrave prehrambene navike u ranom razvoju, dok se tijelo gradi, što je jednom u životu.
Međutim, djeca često preferišu slatkiše umjesto zdravih obroka. Kako ih motivisati na uravnoteženu prehranu otkriva nutricionistica Marijana Zubac u najnovijoj epizodi podcasta “Rastući s djecom“.
Zubac, s bogatim iskustvom iz svog Nutricentra te kao majka, naglašava važnost zdrave prehrane, bavi se gorućim problemom pretilosti te ističe važnost odabira namirnica, ali i povezanosti emocija i izbora hrane.
Epizoda nudi konkretne ideje za zdrave obroke kroz dan, savjete o pripremi hrane i odabiru namirnica te raspravlja o kontroverzama poput nepoželjnosti glutena, primjerenosti hljeba u prehrani te unosu životinjskog mlijeka.