Zašto je svaka mama u stvari super junakinja?

Super junakinja nekad ima nevidljivi plašt i hoda među nama.


Super junaci ponekad su u filmovima i stripovima, a ponekad svakodnevno hodaju među nama. Super junaci nemaju radno vrijeme od 9 do 17 sati, nisu nikada bolesni i ne treba im odmor.

Iako možda misle da niko ne primjećuje njezin trud, mama je djeci obično draža super junakinja od onih crtanih. Jer, mama može sve! Još niste sigurni u super moći koje imate? Pogledajte bolje u nastavku…

Super sluh

Ko će drugi čuti ako se beba okrene u svom krevetiću u tri ujutro ili ako mali gegavac u kasnim noćnim satima otvara vrata sobe i kreće prema kuhinji? Ko skače na svaki šum i naznaku plača ili ružnih snova, dok svi ostali ne čuju ništa? Naravno – mama!

Moć raspetljavanja

Kakve paukove mreže i slični “sitni” problemi… Mama može otpetljati u sto čvorava zapetljane ogrlice, narukvice, a da ne pričamo o čvorićima u kosi…da, pouzdano spašava od rezanja.

Nindža refleksi

Niti jedan super junak ne može toliko puta uhvatiti čašu u padu kao mama! I mnoge druge stvari koje samo što ne padnu s ruba stola ili iz ruke.

Mogućnost rastezanja

Porođaj. Dovoljno smo rekli.

Nevidljivi plaštevi

Ko bi se drugi mogao odšuljati od bebine kolijevke toliko tiho da se usnulo novorođenče ne probudi? Mama, naravno. Da da, većina majki razviju umjetnost nestajanja iz dječje sobe pomoću svojih magičnih plašteva, pišu djecjaposla.com.

Multitasking

Ne treba niti spominjati da mame s dvije ruke mogu ono što mnogi drugi ne mogu s 10. Kuhaju večeru, nose bebu, usisavaju i usput u pravom tonalitetu pjevaju o “Starom McDonaldu koji je imao farmu”.

Kuhinjske čarolije

Mislite da pretjerujemo? Ok, onda vi sakrijte pet različitih vrsta povrća kojima dijete ne želi niti primirisati u nekom jelu!

Moć iscjeljivanja

Poljubac ili zagrljaj ponekad su jednostavno dovoljni da i najgora bol prođe za nekoliko sekundi.