Udruženje “Pipol” pokrenulo kampanju „Maske smo nosili samo mi, sada ih nose svi“

Podržite obilježavanje Međunarodnog dana djece oboljele od raka.


Udruženje porodice i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih oboljenja Pipol Tuzla pokrenulo je kampanju „Maske smo nosili samo mi, sada ih nose svi povodom obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele i izliječene od raka.

Tim povodom u mjesecu februaru, mjesecu ljubavi i podrške, organizuju prodaju zaštitnih maski za lice sa simbolom zlatne vrpce koja predstavlja znak ljubavi i podrške djeci i mladima oboljelim i izliječenim od raka.

Uplatom donacije u iznosu od 5 KM po komadu, na žiro račun Udruženja broj: 33863 02200843330 otvoren u UniCredit Bank, postajete vlasnici crne pamučne maskice (proizvođača Alma Ras) koju mogu nositi i djeca i odrasli, čime doprinosite zaštiti sebe i svojih voljenih tokom pandemije COVID-19, a ujedno pomažete u realizaciji aktivnosti i projekta namijenjenih djeci i mladima oboljelim i izliječenim od raka.

Narudžbe može izvršiti putem privatne poruke u inbox na FB stranici Udruženje PIPOL Tuzla.

https://www.facebook.com/PipolTuzla/posts/3612363448812159

 – U ime udruženja PIPOL i u svoje lično ime pozivam sva društveno odgovorna lica, kompanije, kolektive, vladine i nevladine organizacije i pojedince da podrže ovu humanu akciju jer su djeca oboljela i izliječena od raka nosila maskice za lice i prije pandemije COVID-19, dugotrajna socijalnija izolacija im nije nepoznata, i jedna su od najugroženijih društvenih grupa, zbog čega zaslužuju svu moguću pomoć, rekla je Amra Saračević, predsjednica Udruženja.

https://www.facebook.com/PipolTuzla/posts/3622774381104399

Za sve dodatne informacije i dogovore stojimo Vam na raspolaganju putem sljedećih kontakata:

Podsjećamo, Međunarodni dan djece koja su oboljela od raka je 15. februar, a obilježavanje ovog datuma naglašava potrebu za zajedničkim globalnim akcijama za rješavanje rastućeg izazova ove nezarazne bolesti.