Udruženje “Pipol” pokrenulo kampanju „Maske smo nosili samo mi, sada ih nose svi“

Podržite obilježavanje Međunarodnog dana djece oboljele od raka.

 Udruženje “Pipol” pokrenulo kampanju „Maske smo nosili samo mi, sada ih nose svi“

Udruženje porodice i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih oboljenja Pipol Tuzla pokrenulo je kampanju „Maske smo nosili samo mi, sada ih nose svi povodom obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele i izliječene od raka.

Tim povodom u mjesecu februaru, mjesecu ljubavi i podrške, organizuju prodaju zaštitnih maski za lice sa simbolom zlatne vrpce koja predstavlja znak ljubavi i podrške djeci i mladima oboljelim i izliječenim od raka.

Uplatom donacije u iznosu od 5 KM po komadu, na žiro račun Udruženja broj: 33863 02200843330 otvoren u UniCredit Bank, postajete vlasnici crne pamučne maskice (proizvođača Alma Ras) koju mogu nositi i djeca i odrasli, čime doprinosite zaštiti sebe i svojih voljenih tokom pandemije COVID-19, a ujedno pomažete u realizaciji aktivnosti i projekta namijenjenih djeci i mladima oboljelim i izliječenim od raka.

Narudžbe može izvršiti putem privatne poruke u inbox na FB stranici Udruženje PIPOL Tuzla.

🎗Maske smo nosili samo mi, a sada ih nose svi! Budite svjetlo nakon mRAKa i podržite obilježavanje Međunarodnog dana…

Posted by Udruženje PIPOL Tuzla on Wednesday, 27 January 2021

 – U ime udruženja PIPOL i u svoje lično ime pozivam sva društveno odgovorna lica, kompanije, kolektive, vladine i nevladine organizacije i pojedince da podrže ovu humanu akciju jer su djeca oboljela i izliječena od raka nosila maskice za lice i prije pandemije COVID-19, dugotrajna socijalnija izolacija im nije nepoznata, i jedna su od najugroženijih društvenih grupa, zbog čega zaslužuju svu moguću pomoć, rekla je Amra Saračević, predsjednica Udruženja.

🎗💛🎗Ovaj preslatki dječak nošenjem naše maskice pruža podršku drugu iz vratića u čiji je život nedavno ušao mRAK, sa…

Posted by Udruženje PIPOL Tuzla on Sunday, 31 January 2021

Za sve dodatne informacije i dogovore stojimo Vam na raspolaganju putem sljedećih kontakata:

  • amram_pipol@hotmail.com ili na telefon broj 061 510 491 – Amra Mujkanović, ili
  • udruzenje_pipol@hotmail.com ili na telefon broj 061 200 636 – Amra Saračević/predsjednica Udruženja.

Podsjećamo, Međunarodni dan djece koja su oboljela od raka je 15. februar, a obilježavanje ovog datuma naglašava potrebu za zajedničkim globalnim akcijama za rješavanje rastućeg izazova ove nezarazne bolesti.

Možda te i ovo zanima?