Učenica nije htjela riješiti matematički zadatak u zadaći jer smatra da je uvredljiv

Smatrala je kako takav zadatak nije ni malo u redu i to je i napisala u poruci učiteljici.


Foto: Envato
Foto: Envato

Priča o ovoj djevojčici obišla je svijet i svi su oduševljeni njenim postupkom. Dok se obično u matematičkim zadacima zbraja i oduzima voće, povrće ili neka druga hrana ili predmeti, u ovom zadatku je bila riječ o nečemu skroz drugačijem.

Učenica iz jednog američkog gradića za zadaću iz matematike dobila je nekoliko zadataka, a dok je sve ostale riješila, jedan je odbila uopće i pokušati riješiti. Nije bio problem u tome što ga ne bi znala riješiti, već smatra da je uvredljiv za djevojčice.

Devetogodišnja Rhythm oduševila je sve ovim svojim postupkom. U zadatku se radilo o računanju težine djevojčica: ‘Koliko je Isabel teža od najlakše učenice?’. Uz to pitanje, u zadatku se nalazila tablica u kojoj su bila popisana imena tri imaginarne učenice i njihova težina. Iako se radi samo o matematičkom zadatku, djevojčice se ne bi trebale uspoređivati po težini s drugima, obrazložila je Rhythm svoj postupak.

Također je istaknula kako je ovo neodgovoran način za učiti djecu matematiku. I to je dala do znanja i svojoj učiteljici. Kod tog zadatka je napisala:

 – Ovo je uvredljivo. Oprostite, neću ovo riješiti, nepristojno je.

Iz škole su se opravdali objasnivši da u zadatku nije riječ o težini, nego da je to samo usporedba za provjeru znanja učenika o pretvorbi grama i kilograma, prenosi Teen385.hr.