U Sarajevu se održava “Mali svijet poslova 2016”

Koliko puta ste od vlastite djece ili drugih mališana u povjerenju slušali što žele raditi kad postanu veliki? Koliko ste se puta i sami suočili s pitanjem kako djeci opisati šta to odrasli rade kad odu na posao? Projekt "Mali svijet poslova" svojim zanimljivim programom i interaktivnim pristupom pomaže djeci odgovoriti upravo na takva pitanja.


Pridružite nam se na zabavnom i edukativnom eventu namijenjenom djeci i roditeljima – povedite djecu da se zabave i saznaju što žele postati kad narastu!

ŠTO: Mali svijet poslova
KADA: Septembar, 03.09.2016. od 10 do 18 sati
GDJE: Sarajevo City Center

Organizator: Web portal za zapošljavanje www.BoljiPosao.com

Sponzori: Sparkasse bank d.d. BiH, Bosnalijek d.d., Union Foods, Zott (Monte, Jogobella), Flipko,  Institut za razvoj mladih KULT

Partneri: SCC, Udruženje za podršku djeci i roditeljima „Budućnost“, Sarajevski Kiseljak d.d, Plesni Klub Aster, Granem d.o.o.

Medijski pokrovitelji: Akta.ba, Ringeraja.ba, Školski.ba

Generalni radijski pokrovitelj: Radio M

Događanje je namijenjeno djeci od četiri do deset godina i njihovim roditeljima.

“Mali svijet poslova” je jednodnevni event koji će se 03.09.2016. godine održati u SCC-u, a namijenjen je djeci vrtićke i osnovnoškolske dobi. Cilj mu je kroz zabavni interaktivni program (prilagođen dječjoj dobi) upoznati djecu sa šarenim svijetom poslova i zanimanja kojima bi se u budućnosti mogli baviti. Radi se o kombinaciji sajma, radionice i igraonice tokom kojeg će se djeci predstaviti zanimanja i poslovi. Event povezuje učenje, igru i zabavu kako bi djeca na zaigran i zanimljiv način dobila uvid u svijet odraslih i već u najranijoj dobi. Ovim se projektom senzibilizira javnost za važnost pravovremene informiranosti o “svijetu poslova”, jer je pravovremena informiranost – već u najranijoj dobi – osnovi preduslov za pravilni izbor i školovanja i budućeg zanimanja.

U središtu projekta je predstavljanje različitih, zanimljivih i pomno odabranih zanimanja, a također će se za sve prisutne osigurati zabavni i muzički program te mnoštvo popratnog sadržaja.

Unutar prostora biti će postavljeni kutci s pripadajućom scenografijom gdje će djeci biti predstavljena nova, moderna i atraktivna zanimanja.

Djeca će direktno od osoba koje predstavljaju zanimanja moći saznati kako izgleda njihov radni dan, koje zadatke obavljaju, čime se točno bave i zašto je to zanimanje dobro i posebno. Poseban naglasak stavlja se na interakciju jer će djeca na licu mjesta moći postavljati pitanja i saznati sve što ih zanima.

Djeca će moći komunicirati sa svim predstavnicima zanimanja, poslušati njihova izlaganja, crtati, pisati i igrati se na prostoru predviđenom za samo događanje. Uz edukativni program organiziran je i popratni zabavni program.

Dođite i uživajte u svemu što smo pripremili za vas, proizvodima sponzora i zabavnom programu!

(Školski.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

Školski.ba
Školski.ba je informativno-edukativni portal namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini, učiteljima, nastavnicima i roditeljima.