U Sarajevu počeo drugi Regionalni forum Evropskog parlamenta mladih

Regionalni forum je dvodnevni događaj baziran na simulaciji Evropskog parlamenta u organizaciji Evropskog parlamenta mladih u Bosni i Hercegovini.


Održavanje Regionalnog foruma predviđeno je za četiri grada u kojima Evropski parlament mladih djeluje, i to Banja Luka, Mostar, Sarajevo i Tuzla, gdje će 240 srednjoškolaca naučiti osnove funkcionisanja Evropskog parlamenta, te unaprijediti vještine javnog govora.Tokom Regionalnog foruma, učesnici će imati priliku da kroz aktivnosti pokažu otvorenost prema drugim učesnicima, spremnost da uče jedni od drugih i odlučnost prema iznošenju vlastitog stava.

Regionalni forum u Sarajevu održava se 19. i 20. marta 2016. godine na kojem učestvuju učenici iz različitih srednjih škola od 16 do 19 godina.

Evropski parlament mladih u BiH (EYP BiH) je osnovan 2013. godine kao dio mreže neprofitnih i nevladinih organizacija u 41 zemlji Evrope. Najznačajniji cilj organizacije je podstaći razmišljanje o aktuelnim socijalnim, i kulturnim problemima, kao i promocija demokratskih vrijednosti i utjecaj na mlade kroz neformalne i inovativne edukacijske metode.

Više informacija o organizaciji, pogledajte na www.eyp.ba ili na zvaničnoj Facebook stranici European Youth Parliament.

(Školski.ba)