U Sarajevu održan “Mali svijet poslova 2016” [FOTO]

U subotu je u Sarajevo City Centru u organizaciji portala za zapošljavanje BoljiPosao.com održan drugi po redu "Mali svijet poslova 2016".


Foto: Školski.ba

“Mali svijet poslova” je jednodnevni event namijenjen je djeci vrtićke i osnovnoškolske dobi. Cilj mu je kroz zabavni interaktivni program upoznati djecu sa šarenim svijetom poslova i zanimanja kojima bi se u budućnosti mogli baviti.

Radi se o kombinaciji sajma, radionice i igraonice. Event povezuje učenje, igru i zabavu kako bi djeca na zaigran i zanimljiv način dobila uvid u svijet odraslih i već u najranijoj dobi.

Ove godine pored predstavljanja poslova, za djecu smo pripremili i razne igrice poput crtanja, plesanja, nagradnih igara i poklona sponzora. Na eventu su predstavljena zanimanja kao što su prodavač, farmaceut, kuhar, bankar, nastavnik itd. Ovo je drugi put da organizujemo ovaj event i planiramo da postane tradicionalan, kazala je Sanela Totić ispred portala BoljiPosao.com.

(Školski.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

Školski.ba
Školski.ba je informativno-edukativni portal namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini, učiteljima, nastavnicima i roditeljima.