U jednoj školi roditeljima je zabranjeno razgovarati s učiteljima

Vikanju, galami i prepucavanju roditelja s profesorom, na školskim dvorištima i hodnicima, stigao je kraj. Naime, u Osnovnoj školi Sandwood u Škotskoj zbog povećanog broja incidenata, odlučili su uvesti novi obrazac ponašanja. Odsad pa nadalje, roditeljima je strogo zabranjeno razgovarati s učiteljima kad vode djecu u školu ili odlaze po njih. Jedina dopuštena komunikacija između profesora i roditelja je uljudni pozdrav pri dolasku i odlasku.


elizabethaferry / Pixabay
  • Zakazivanje sastanka

Ako roditelj poželi porazgovarati sa nastavnicima svoje djece o problemima i nedoumicama, za to će biti prisiljen tražiti dopuštenje od tajništva škole. Svaki roditelj morat će otići do njihovog ureda i zakazati sastanak te objasniti razloge razgovora s učiteljem, piše klinfo.rtl.hr.

  • Za početak – opomena

Svi koji se ne budu pridržavali školskog reda i pravila, za početak će dobiti opomenu od škole. Ako nastave u neprimjerenom revijalnom tonu, bit će pozvani da ostanu izvan školskog posjeda.

Kako bi se nametnuo novi obrazac ponašanja, Sandwood Primary School svoju je uredbu ovjerila i u općini. Svi su roditelji dobili i službeno pismo na svoju kućnu adresu u kojem su objašnjeni razlozi takve odluke.

  • Podrška lokalne vlasti

I lokalne vlasti su stale na stranu odlučnog ravnatelja te istaknule da je potrebno izbjegavati da se o osjetljivim i privatnim temama raspravlja naglas pred svima. Pritom su napomenuli da nastavnici, čiji je posao već toliko zahtjevan da im ne trebaju “dodatne borbe u kaznenom prostoru”, moraju biti zaštićeni.

(Školski.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

Školski.ba
Školski.ba je informativno-edukativni portal namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini, učiteljima, nastavnicima i roditeljima.