Takmičenje za najbolje likovne radove učenica i učenika osnovnih i srednjih škola

Povodom obilježavanja 9. maja/svibnja, Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope, Mreža za izgradnju mira, u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, poziva vas da dostavite likovne radove na takmičenje simboličnog naziva “Šta za vas znači 9. maj/svibanj?”


Foto: Ilustracija

Tema konkursa je “Šta za vas znači 9. maj/svibanj?” i prepuštena je dječjoj kreativnosti.

USLOVI KONKURSA:

Na konkursu mogu učestvovati učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Bosne i Hercegovine. Rad mora biti originalno i samostalno rješenje učenika. Izbor likovnih tehnika i materijala je slobodan. Format rada je ograničen na maksimalno 50 x 70 cm. Svaka škola može da pošalje najviše 10 radova, a pojedinci mogu poslati po jedan rad.

Prispjele radove će pregledati stručni žiri, i odabrati 50 radova za uži izbor. Iz užeg izbora biće dodijeljene nagrade za prvo, drugo i treće mjesto za obje kategorije (osnovne i srednje škole)

Radovi koji uđu u uži izbor biće izloženi u okviru izložbe posvećene ovom likovnom konkursu.

ROKOVI I NAČIN PREDAJE RADOVA:

Škole, odnosno nastavnici i profesori likovne umjetnosti mogu organizovati na nivou škole interna takmičenja na datu temu i odabrati 10 najboljih radova. Takođe, ohrabrujemo i same učenice i učenike da pojedinačno pošalju svoje radove, a najkasnije do petka, 28. aprila/travnja 2017. godine.

Radovi koje učesnici pošalju na konkurs se ne vraćaju, ostaju u zbirci Mreže za izgradnju mira i mogu poslužiti za naknadne izložbe.

Uz likovne radove potrebno je dostaviti i popunjene prijavne formulare, isključivo na adresu Helsinškog parlamenta građana Banjaluka, ulica Miše Stupara 68, 78.000 Banja Luka.

Najbolja tri rada u obje kategorije biće nagrađeni:

  • prva nagrada u iznosu 300 KM,
  • druga nagrada u iznosu od 200 KM, i
  • treća nagrada u iznosu od 100 KM.

Dobitnici/e će biti nagrađeni tokom svečanog obilježavanja 9. maja/svibnja 2017. godine.

Takmičenje se organizuje u okviru četverogodišnjeg projekta PRO-Budućnost Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), čiji je cilj da doprinese izgradnji povjerenja među svim građanima Bosne i Hercegovine.

Poziv i prijavnicu možete preuzeti ovdje.

(Školski.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

Školski.ba
Školski.ba je informativno-edukativni portal namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini, učiteljima, nastavnicima i roditeljima.