SPARKreatorice: donacija 200 robotića školama u BiH

Danas je udruga Hello World (SPARK school) održala konferenciju za medije povodom pokretanja projekta SPARKreatorice. Na konferenciji za medije obratili su se Tomislav Kordić (SPARK), Andrea Čordaš (SPARK), Lana Džidić (NSoft) i Ivana Čuljak-Perić (Američki kutak).


Cilj projekta SPARKreatorice je promocija STEM-a (science, technology, engineering and mathematics) među djevojčicama osnovnoškolske dobi. Pravo sudjelovanja na projektu imaju djevojčice od 1. do 8. razreda osnovne škole.

Ovim projektom bit će uključeno 20 osnovnih škola na području cijele Bosne i Hercegovine. Svaka škola na projekt prijavljuje najmanje 10 učenica i mentore. Oni će sudjelovati u edukacijama i natjecanjima kroz cijelu 2017./2018. školsku godinu. Svaka škola će u trajno vlasništvo dobiti po 10 edukacijskih robota, što znači da će organizatori ukupno donirati 200 robota koje će učenice iskoristiti za stjecanje znanja iz područja programiranja, elektronike i robotike. Dvije najbolje učenice iz svake škole sudjelovat će na državnom natjecanju koje se održava u Mostaru početkom 2018./2019. školske godine.

Prijave za sudjelovanje na projektu su otvorene od 9.10. do 18.10. u podne na SPARK webstranici.

(Školski.ba)