Tehnologija i nauka

Ovo su četiri najbolje mobilne aplikacije za ćaskanje s prijateljima

Zahvaljujući modernim tehnologijama i internetu SMS poruke polako tonu u zaborav. Kada čujete zvono notifikacije kom ste se prije nekoliko godina radovali svim srcem, danas možete očekivati da vam pišu banke, prodavnice kod kojih ste pretplaćeni na ovakav vid oglašavanja ili vaši mobilni operateri koji vas podsjećaju da platite račun ili vam predstavljaju neku od svojih novih usluga.

PROČITAJ VIŠE

Pet odbačenih izuma Nikole Tesle koji bi promijenili svijet

Veliki pronalazači su svojim revolucionarnim izumima iz temelja mijenjali društvo. Na drugoj strani, svjetski moćnici su se stoljećima borili protiv takvih revolucionarnih tehnologija povoljnih čovječanstvu kako bi održali “status quo” – zahvaljujući njemu i svoje mjesto na vrhu društvene piramide.

PROČITAJ VIŠE

Naučite nešto o Svemiru: Sunce

Sunce je zvijezda – najbliža Zemlji. Temperatura na površini Sunca iznosi preko 5.500° celzijusa, a u centru je mnogo toplije i temperatura je oko 15.000.000° celzijusa. Sunce je uglavnom građeno od hidrogena (oko 70%) i helijuma (28%). Svake sekunde se mnogo hidrogena pretvori u helijum i pri tom procesu se oslobađaju svjetlost i toplota.

PROČITAJ VIŠE