Osnovna

Ministar Kazazović: Osnovna škola “Grbavica I” radi po evropskim standardima

“Osnovna škola 'Grbavica I' radi u skladu sa evropskim standardima, te pored elektronskih učionica koje posjeduje, solo metode koje primjenjuje, elektronske škole na web platformi i dalje pratimo savremeno obrazovanje, a od ovog polugodišta primjenjujemo i e-dnevnik”, pojasnio je direktor Omer Begović tokom današnje posjete ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvira Kazazovića ovoj školi.

PROČITAJ VIŠE

Osnovci sa Sedrenika od danas imaju besplatan školski prevoz

Prvi dan nastave u drugom polugodištu za osnovce sa Sedrenika značio je i kraj njihovih problema sa prevozom i dolaskom do škole u Logavinoj ulici. Od danas, 25 učenika ovog naselja, do osnovne škole “Mula Mustafa Bašeskija” imat će besplatan školski prevoz savremenim autobusom. Polazna stanica za učenike je ispred područne škole Sedrenik, a posljednja je na adresi Logavina br. 52.

PROČITAJ VIŠE

Projekt SPARKreators – donacija 500 robota osnovnim školama u BiH

Danas je teško zamisliti bilo kakav poslovni smjer koji ne zahtjeva osobu koja zna programirati. U dobu smo zlatne groznice za programerima. Programiranje je svuda oko nas. Zašto ne početi s edukacijom u najmlađoj dobi? Programiranje nije više samo za osobe koje su završile informatički fakultet - danas osnovnoškolci također mogu naučiti programirati.

PROČITAJ VIŠE