Programiranje za djecu

Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA nudi niz aktivnosti iz domena neformalnog obrazovanja za djecu i mlade.


Semevent / Pixabay

Centar kreira sadržaje u skladu sa interesima mladih i trendovima koji se svakodnevno mijenjaju. U skladu sa tim brzim promjenama, posebno u svijetu tehnologije, odlučili smo ponuditi jedno sasvim drugačiju radionicu za djevojčice i dječake i to radionicu programiranja.

U suradnji sa stručnjacima iz oblasti programiranja koji već posjeduju iskustvo u radu sa djecom a u skladu sa Vašim uvjetima odlučili smo se za inovativan pristup svijetu Lego kockica. Djevojčice i dječaci starosne dobi od 8 do 12 godina će imati priliku da uz dinamičan i zabavan način provire u svijet programiranja. Vikend će se sastojati od dvije radionice: jedne orijentirane ka razvoju njihovog logičkog razmišljanja kroz sklapanje Lego robota i druga koja će stečene vještine unaprijediti kroz razvoj igrica kroz Scratch.

Djeca će raditi timski u malim grupama, gdje će ujedno razvijati i vještine timskog rada. Za svu djecu i voditelje biti će obezbijeđen obrok i osvježenje za svaki dan radionice.

Više informacija možete pronaći ovdje.

(Školski.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

Školski.ba
Školski.ba je informativno-edukativni portal namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini, učiteljima, nastavnicima i roditeljima.