Profesor poručio učenicima: Učite što više da lakše pobjegnete odavde

"Savjetujem vam da što više učite, kako biste završili fakultete i otišli odavde," rekao je profesor učenicima.


Foto: Envato

Do posla preko veze – ova pojava u našoj zemlji poznata je i maloj djeci, a posljedice trpe kako djeca, tako i odrasli. Sakupi toliko i toliko glasova i posao je tvoj.

Kupi diplomu, prodaj obraz, hobotnica koju nazivamo korupcijom sve nas košta a na to nas upozoravaju čak i profesori, govori nam grupa srednjoškolaca u Brčkom sa kojima smo razgovarali na temu korupcije, piše portal Otisak.ba.

Prije nekoliko dana, profesor je u svom predavanju između ostalog rekao:

 – Djeco, znanje je najvažnije i navrjednije što jedan čovjek može da posjeduje. Ono se uvijek isplati, naravno ukoliko živite u normalno uređenom društvu. Savjetujem vam da što više učite, kako biste završili fakultete i otišli odavde.

Svoj savjet da bježe odavde profesor je obrazložio na sljedeći način.

 – Evo vidite, u našoj školi, obrazuju se lica koja su već dobila posao u nekoj od javnih ustanova. Tek kada sebi obezbijede radno mjesto oni dolaze kod nas da se školuju i za šest mjeseci stiču diplomu za koju se vi i vaši roditelji, zajedno sa vama, zalažete četiri godine.

Profesor je dalje govorio o urgencijama i preporukama, da se određenim kandidatima „progleda kroz prste“ što i on sam čini, ne želeći da se zamjeri kolegama ili još gore političkim moćnicima.

Cijenimo našeg profesora, vlada znanjem iz oblasti koju nam predaje, ali ga nećemo imenovati. Ne zato što ne zaslužuje da mu se ime pominje, već da ga poštedimo mogućih problema – zaključuju srednjoškolci.