Predavao informatiku bez računara: priča o učitelju iz Gane ima super nastavak

Nakon što se prošli mjesec internetom proširila priča o učitelju iz Gane koji djecu podučava informatiku bez kompjutera, Richard Appiah Akoto počeo je ubirati plodove svoje neočekivane medijske popularnosti.


Kada su fotografije učitelja iz Gane obišle svijet, mnogi su mu obećali kompjutere, a sad su počele stizati donacije. Ljudi i organizacije doniraju računare i laptope školi, a kao dio Microsoftovog obećanja, Akoto je doputovao u Singapur na besplatnu edukaciju, prenosi Index.

Tehnološki gigant obećao je opremiti Akotovu školu računarima, kao i pristup Microsoft Certified Educator Programu (MCE) za profesionalni razvoj. Betenase M/A Junior High School nije imala kompjuter od 2011. godine, iako 14 i 15-godišnji učenici prema kurikulumu moraju položiti testove iz informatike i komunikacijskih tehnologija kako bi upisali srednju školu.

U školu su dosad stigle dvije donacije, a fotografije je Akoto objavio na Facebooku.

– Primljena druga donacija. Pet potpuno novih računara za školu. Jedan laptop za učitelja. Tri kutije knjiga. Bog vas blagoslovio sve, napisao je učitelj čija je požrtvovnost mnoge zadivila.

(Školski.ba)