Postanite dio tima Evropskog parlamenta mladih u BiH

Evropski parlament mladih u Bosni i Hercegovini (EYP BiH) raspisao je konkurs za prijem novih članova u regionalnim uredima u Mostaru, Sarajevu i Tuzli.


Evropski parlament mladih je nestranačka i neprofitna organizacija koja postoji u 41 zemlji Evrope, među kojima je i Bosna i Hercegovina.

Glavni cilj organizacije je postati platforma za podizanje svijesti o evropskim pitanjima i omogućiti mladima da steknu vještine javnog nastupa i timskog rada sa vršnjacima.

Evropski parlament mladih je uspješno organizovao Regionalne forume   za srednjoškolce u martu, te Nacionalnu sesiju pod nazivom “Sarajevo 2015”, čiji je glavni cilj bio omogući mladih ljudima da izraze svoja mišljenja na teme globalnog karaktera. Sesija je organizovana pod pokroviteljstvom Evropske Unije i Ujedinjenih nacija i podržana od strane partnera Općine Centar, OSCE i Konrad Adenauer Stiftung.

Ukoliko imate između 17 i 23 godine, i želite priliku da unaprijedite postojeće ili steknete nove vještine i znanja o Evropskoj uniji, prijavite se putem zvanične stranice. Rok za prijave je 8.11.2015 do 23:59.

Više informacija o organizaciji, pogledajte na  www.eyp.ba ili na zvaničnoj Facebook fan stranici.

(Školski.ba)