Poruka dječaka iz doma nakon potresa pokazala da ima nade za naše društvo

Dječak iz doma smatra da ima previše stvari te bi neke od njih poklonio ugroženima u potresu.


Jedno od djece smještene u Dječjem domu Maestral u Splitu ravnateljici i odgajateljici je poslalo poruku koja je dirnula mnoge, prenosi index.hr.

 – Ravnateljice i teta Ivana, mislim se i gledam kako nam je darovana tona stvari. Priznajmo si, puno više nego što nam treba i zar ne bi bila dobra ideja da jednu od onih pustih prostorija punih slatkiša i ostalih stvari poklonimo Petrinji, napisao je dječak, čiji je identitet skriven s obzirom na to da je riječ o maloljetniku.

Dječak je uvjeren da bi tako na više načina pomogli potresom pogođenom području.

 – Em je lipa gesta, em nama toliko toga ne treba i vjerojatno bi izazvalo veću lančanu reakciju što se tiče darivanja, napisao je.

Dječak smatra i da ima djece koja bi se odrekla svog džeparca za januar.

 – Ja bih bio među njima, dodao je.

Kad dobijemo ovakvu poruku od našeg momka znamo da ima nade za naše društvo❤
Naravno da smo se organizirali za pomoći…

Objavljuje Dječji Dom MaestralUtorak, 29. prosinca 2020.

 – Plus stvarno racionalno gledano imamo više nego što nam je potrebno pa da se za promjenu ponašamo mi djeca odraslo, a ne kao da nam svemir duguje tko zna što, zaključio je prije nego što se ispričao zbog kasnog sata u koji šalje poruku.

U domu Maestral ponosni su na svog štićenika i njegov način razmišljanja.

 – Kad dobijemo ovakvu poruku od našeg momka znamo da ima nade za naše društvo. Naravno da smo se organizirali za pomoći ljudima u potrebi. Kao i cijela Hrvatska. Bolno je, tužno, ali moramo izdržati, zaključili su.