Pas i violina – ilustrirana slikovnica o prijateljstvu, ljubavi i ostvarenju snova

Slikovnica "Pas i violina" nastavak je bestselera "Medo i klavir" u kojem se pravo prijateljstvo stavlja na kušnju


Pas i violina nova je inspirativna, poučna i dirljiva ilustrirana slikovnica Davida Litchfielda, a priča je to o pravom prijateljstvu, ljubavi i o tome kako treba slijediti svoje srce i snove, kamo god da idemo, gdje god da jesmo. Ovom knjigom inspirativna priča “Medo i klavir” dobila je nasljednika, pišu Dječjaposla.com.

O knjizi

Violinist Hector i njegov pas Hugo najbolji su prijatelji. Hector odlazi u mirovinu pa Hugo sâm uči svirati violinu. Medo svjetskoga glasa uskoro mu ponudi da putuje svijetom te svira pred hiljadama ljudi, priliku o kakvoj je Hector oduvijek sanjao. Može li Hector ostaviti ponos po strani i naučiti biti sretan zbog Huga prije nego što bude prekasno?

Ovaj dirljiv nastavak bestselera “Medo i klavir” otkriva da prijateljstvo opstaje u dobrim i lošim vremenima i da traje vječno.

David Litchfield počeo je crtati dok je bio vrlo mlad. Njegovi ilustratorski junaci, koji su najviše utjecali na njega, jesu Albert Uderzo, Sylvain Chomet, Jon Klassen i Shaun Tan. U stvaranju svojih jedinstvenih umjetničkih djela, kojima dočarava ozračje, primjenjuje različite tradicionalne tehnike i različite elemente sastavlja pomoću Photoshopa, kako bi stvorio opsežne, dramatične prizore.

Davidova prva slikovnica Medo i klavir osvojila je Waterstones nagradu za dječju knjigu u kategoriji slikovnice te postala međunarodni bestseler, a nadahnuta je njegovom ljubavlju prema glazbi, šumama i pjesmom „Little Room“ dvojca The White Stripes.

(Školski.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

Školski.ba
Školski.ba je informativno-edukativni portal namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini, učiteljima, nastavnicima i roditeljima.