Obilježena 23. godišnjica stradanja učiteljice Fatime Gunić i njenih učenika

Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje u sarajevskom naselju Ali-pašino Polje na Trgu ZAVNOBIH-a obilježena je 23. godišnjica ubistva građana Sarajeva.


Tim povodom, u ime Grada Sarajeva, gradski vijećnici Enes Husejnović, Jasmin Smječanin i Hasan Hodžić odali su počast i položili cvijeće na mjesto stradanja.

Tog tragičnog dana, prije 23 godine, agresorska granata ispaljena s položaja iz pravca Nedžarića pogodila je prostorije u kojima se održavala nastava. Ubijeni su učiteljica Fatima Gunić i njeni učenici Adis Mujalo, Vedad Mujkanović i Feđa Salkić. Tad su teže i lakše ranjena još 23 učenika, saopćeno je iz Gradskog vijeća.

Učenici Osnovne škole “Fatima Gunić” na obilježavanju godišnjice su s tog mjesta poslali poruku mira na različitim jezicima.

– Neka vlada mir u svijetu i neka sva djeca budu sretna. Ljudi koji mogu da biraju, uvijek će odabrati mir, poručili su, između ostalog, učenici.

Obilježavanju godišnjice prisustvovali su, između ostalih, porodice i prijatelji ubijenih, predstavnici Kantona Sarajevo, Općine Novi Grad, Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995, Osnovne škole “Fatima Gunić”, mjesne zajednice, kao i drugi mnogobrojni građani.

(Fokus)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

Školski.ba
Školski.ba je informativno-edukativni portal namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini, učiteljima, nastavnicima i roditeljima.