Mozgalica: Koja osoba sa slike nema malu djecu?

Možete li zaključiti koja osoba sa slike nema malu djecu?


Rješenje

Foto: Mambee.com
Foto: Mambee.com

 1. Čovjek odjeven u trenerku

Mogao bi biti sportista ili trener. Ipak, vjerovatno nosi udobnu odjeću jer ima male bebe. Njegovo lice nam pokazuje nedostatak sna. To može biti zbog grčeva ili zubića bebice zbog kojih je cijelu noć bio budan. Ruksak može biti napunjen dječjim stvarima.

2. Biznismen

Toliko se trudi da zakamuflira svoju iscrpljenost. Nosi elegantno odijelo, ali ima žvakaću gumu u kosi, a to bi mogla biti posljedica nestašluka najmlađih članova porodice.

3. Poslovna žena

Možda izgleda malo nespretno i iznervirano zbog pokušaja da uskladi porodične obaveze i posao. Druga opcija je vjerovatno šef koji joj daje previše zadataka koje ne može stići uraditi u zadanom roku.

4. Žena sa štiklama

Ima veliku torbu uprkos ne tako udobnoj odjeći. To je vjerovatno torba u kojoj nosi dječije stvari. Nosi sunčane naočale kako bi sakrila tamne podočnjake nastale zbog nesanice. Na njenoj torbi su tragovi bojica i dječije narukvice što ide u prilog tome da zapravo ima malu djecu.

Najvjerovanije je da je broj 3 tačan odgovor! Poslovna žena bi mogla biti pod stresom zbog svog posla, a na njoj se vidi najmanje dokaza koji bi išli u prilog tome da ima male bebe.