Mamina kuhinja: Riba sa pireom – jednostavan recept za dječiji ručak

Vrlo hranjiv i ukusan obrok za vaše mališane.


Riba sa pireom od batata (slatkog krompira) je nutritivno bogat obrok za vaše mališane, a recept za pripremu istog je vrlo jednostavan.

Sastojci:

  • file oslića ili file pastrmke
  • 2 srednja batata (slatka krompira)
  • limun
  • suhi peršun
  • suhi bosiljak
  • maslinovo ulje
  • puter
  • malo soli (ako je beba napunila godinu dana).

Priprema

Ukoliko kupujete zamrznutu ribu, po odmrzavanju stavite ribu na ubrus papir da pokupi višak tečnosti. Zatim začinite uljem, limunom i začinima (peršun i bosiljak), piše Mamaklik.com.

Ostavite u toj marinadi u frižideru oko sat vremena. Zagrijte rernu na 200 stepeni i mariniranu ribu sa marinadom uviti u pek papir.

Stavite u rernu i ostavite da se peče 20-30 minuta.

Zatim izvadite i osmotajte pak papir i vratite u rernu da se zapeče sa gornje strane, još par minuta. Malo posloliti ribu tek kada se pečenje završi.

Priprema pirea

Batat operite i očistite od kore. Skuhajte u malo vode isjeckan batat, kada omekša, viljuškom ga izgnječite i dodajte malo putera i soli.

Poslužite zajedno sa ribom. Prijatno!

Ako vam treba dodatna inspiracija za ručak, posjetite našu rubriku Mamina kuhinja i pronađite zanimljive recepte za vaše i obroke vaših mališana.