Mamina kuhinja: Recept za brzi ručak – tacosi s piletinom

Vrlo ukusan recept koji će se svidjeti vašim ukućanima.


Ljubitelji meksičke kuhinje sigurno znaju što su to tacosi. Male pšenične ili kukuruzne tortilje punjene mesnim ili povrtnim nadjevom mnogima su omiljeno jelo.

Postoje uistinu raznovrsne varijante punjenja, a mi vam danas donosimo recept za jedno od najjednostavnijih, s ukusnom mariniranom piletinom i grahom.

Sastojci:

  • 1 kg pilećih prsa
  • 20 dag kuhanog crvenog graha (može i iz konzerve)
  • male tortilje

Za marinadu:

  • 2 kašikice ljute paprike
  • 1 kašičice senfa
  •  4 dl kečapa
  •  2 kašike jabučnog octa
  •  2 kašike šećera
  • 1 kašika soli
  •  ½ kašike mljevenog papra

Priprema

1. Prvo napravite marinadu tako što ćete sve sastojke dobro pomiješati u jednoj većoj posudi. Pripremite zdjelu u kojoj ćete peći piletinu i premažite je s malo masnoće. Piletinu operite i malo po površini zarežite nožem na nekoliko mjesta kako bi se kasnije marinada bolje upila, piše zadovoljna.dnevnik.hr.

2. Piletinu sada stavite u posudu s marinadom i rukama je dobro premažite. Potom je prebacite u zdjelu za pečenje i ostatak marinade iz zdjele špatulom prebacite na piletinu.

3. Pecite u rerni zagrijanoj na 190 Celzijevih stepeni oko 40 minuta dok se piletina ne karamelizira i lijepo zapeče. Kada je gotova, vilicama je rastrgajte na „rezance“ ili manje komadiće. Dodajte kuhani grah i promiješajte. Ostatke marinade od pečenja ne bacajte, nego sastružite u piletinu i sve dobro promiješajte kako bi bilo “saftnije”.

4. Uzmite tortilju, napunite je s dvije žlice nadjeva i poslužite uz neki umak po želji. Dobro će se slagati i s najobičnijim kiselim vrhnjem, koje ipak možete obogatiti nekim začinom poput sjeckanog peršina ili malo kopra.

SAVJET: Ako ne volite grah, možete iskoristiti grašak ili kukuruz. Također možete kombinirati sve navedeno po želji.