Mamina kuhinja: Recept za brzi ručak – tacosi s piletinom

Vrlo ukusan recept koji će se svidjeti vašim ukućanima.

 Mamina kuhinja: Recept za brzi ručak – tacosi s piletinom

Ljubitelji meksičke kuhinje sigurno znaju što su to tacosi. Male pšenične ili kukuruzne tortilje punjene mesnim ili povrtnim nadjevom mnogima su omiljeno jelo.

Postoje uistinu raznovrsne varijante punjenja, a mi vam danas donosimo recept za jedno od najjednostavnijih, s ukusnom mariniranom piletinom i grahom.

Sastojci:

  • 1 kg pilećih prsa
  • 20 dag kuhanog crvenog graha (može i iz konzerve)
  • male tortilje

Za marinadu:

  • 2 kašikice ljute paprike
  • 1 kašičice senfa
  •  4 dl kečapa
  •  2 kašike jabučnog octa
  •  2 kašike šećera
  • 1 kašika soli
  •  ½ kašike mljevenog papra

Priprema

1. Prvo napravite marinadu tako što ćete sve sastojke dobro pomiješati u jednoj većoj posudi. Pripremite zdjelu u kojoj ćete peći piletinu i premažite je s malo masnoće. Piletinu operite i malo po površini zarežite nožem na nekoliko mjesta kako bi se kasnije marinada bolje upila, piše zadovoljna.dnevnik.hr.

2. Piletinu sada stavite u posudu s marinadom i rukama je dobro premažite. Potom je prebacite u zdjelu za pečenje i ostatak marinade iz zdjele špatulom prebacite na piletinu.

3. Pecite u rerni zagrijanoj na 190 Celzijevih stepeni oko 40 minuta dok se piletina ne karamelizira i lijepo zapeče. Kada je gotova, vilicama je rastrgajte na „rezance“ ili manje komadiće. Dodajte kuhani grah i promiješajte. Ostatke marinade od pečenja ne bacajte, nego sastružite u piletinu i sve dobro promiješajte kako bi bilo “saftnije”.

4. Uzmite tortilju, napunite je s dvije žlice nadjeva i poslužite uz neki umak po želji. Dobro će se slagati i s najobičnijim kiselim vrhnjem, koje ipak možete obogatiti nekim začinom poput sjeckanog peršina ili malo kopra.

SAVJET: Ako ne volite grah, možete iskoristiti grašak ili kukuruz. Također možete kombinirati sve navedeno po želji.

Možda te i ovo zanima?